Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Junts demana un ple monogràfic al Parlament sobre l’ús social del català

ACN Barcelona.-Junts demanarà “de forma imminent” que se celebri un ple monogràfic al Parlament per debatre sobre l’ús social del català. És una de els accions plantejades pel partit després […]

Agències 21/09/2021

ACN Barcelona.-Junts demanarà “de forma imminent” que se celebri un ple monogràfic al Parlament per debatre sobre l’ús social del català. És una de els accions plantejades pel partit després que es fes públic l’esborrany de llei de l’audiovisual del govern espanyol, que no blinda la llengua catalana a l’àmbit. En roda de premsa, la portaveu del grup, Mònica Sales, ha dit que també tenen previst plantejar iniciatives legislatives per fer front a la situació d’emergència i, si calgués, un projecte de llei. A més, presentaran propostes de resolució sobre la temàtica al Debat de Política General.

Sales ha ironitzat que la llei mostra “l’agenda del retrobament” que defensa el govern espanyol i ha denunciat aquest “atac frontal”.A més, ha remarcat que la protecció de la llengua no pot ser “qüestió de les voluntats que hi ha a l’Estat”, sinó que ha de ser “cabdal” a Catalunya i ha recordat que el país té capacitat normativa per legislar sobre la matèria.