Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Junts demana la compareixença de Robles i Albares al Senat per l’enviament de tancs a Ucraïna

ACN Madrid – Junts ha demanat la compareixença de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i del ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, al Senat per l’enviament de tancs Leopard a […]

Agències 26/01/2023

ACN Madrid – Junts ha demanat la compareixença de la ministra de Defensa, Margarita Robles, i del ministre d’Exteriors, José Manuel Albares, al Senat per l’enviament de tancs Leopard a Ucraïna. El portaveu del partit a la cambra alta, Josep Lluís Cleries, ha registrat la petició aquest dijous perquè donin explicacions en les comissions de Defensa i Exteriors després que el govern espanyol confirmés que se sumaria a Alemanya i els Estats Units, que ja havien anunciat que en proveirien Ucraïna. En paral·lel, la portaveu de JxCat al Congrés, Míriam Nogueras, ha demanat explicacions al govern espanyol amb una bateria de preguntes a la cambra baixa sobre els detalls de l’enviament.

Concretament, Nogueras pregunta pel nombre d’unitats, el model exacte que s’enviarà, el cost que tindrà el proveïment, el nombre d’unitats operatives que queden a Ceuta i Melilla i si l’executiu substituir-les i l’ús que fa del material inoperatiu.