Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Illa crida les persones “progressistes i moderades” a votar les candidatures socialistes per fer que Catalunya “avanci”

|

- Publicitat -

ACN Hospitalet de Llobregat – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet una crida a les persones “progressistes i moderades” a votar les candidatures socialistes el 28-M per fer que Catalunya “avanci”. Així ho ha defensat en una atenció a mitjans des de l’Hospitalet de Llobregat acompanyat de la candidata socialista, Núria Marín, que es presenta als seus quarts comicis. Illa ha lloat la tasca de l’actual alcaldessa i ha assegurat que és un “exemple assenyalat” de la feina “ben feta” dels alcaldes socialistes. “Som conscients que ens queda molt per fer”, ha afegit. Preguntat per les ocupacions, Illa ha expressat “tolerància 0”, ha donat suport a les forces de seguretat i ha demanat “fer complir la llei”.

“Comencem la campanya amb orgull de la feina ben feta dels nostres alcaldes i alcaldesses”, ha indicat el primer secretari dels socialistes, que s’ha mostrat “convençut” que la ciutadania “farà un vot útil” el 28-M. “El PSC és el partit de treballar, de la feina, de l’esforç i de les solucions”, ha dit.

Publicitat

A l’Hospitalet, Illa ha visitat l’escola Joaquim Ruyra, al barri de la Florida, i l’ha posat com un exemple de “feina ben feta i mirar endavant”. Es tracta d’una escola que ha posat en marxa un projecte de comunitat educativa. En relació amb les polítiques educatives, que han concentrat bona part del contacte informatiu d’Illa, el primer secretari del PSC ha criticat la “improvisació” del Govern en matèria educativa. “Recomanaria que es parés, es dialogués i es consensués”, ha dit.

Preguntat per Rodalies, el líder socialista ha admès que “ha de millorar”, però ha demanat deixar de banda la “confrontació” sobre aquesta matèria.

<strong>Marin promet completar la xarxa d’escoles bressol</strong>

Al seu torn, la candidata del PSC a l’Hospitalet, Núria Marín, ha avançat les propostes en matèria educativa que portarà a terme si revalida el mandat a la ciutat: completar la xarxa d’escoles bressol, incrementar els projectes que reforcen les escoles i continuar apostant per la figura dels auxiliars d’anglès a les aules. “L’educació és el millor ascensor social”, ha argumentat.

Marín també ha carregat contra el Govern de la Generalitat i li ha demanat “que sigui més valent” i “prioritzi les polítiques d’educació”. “Si la formació no és una prioritat de país, els resultats no seran els que esperem”, ha alertat. Preguntada per la resta de candidats a l’alcaldia de la ciutat -en concret, sobre el republicà Jaume Graells, exregidor socialista- Marín no s’ha volgut pronunciar.

En relació amb el seu mandat al capdavant de la Diputació de Barcelona, Marín ha opinat que ha estat “complex”, però ha fet una valoració “molt positiva”. “Jo sóc de l’opinió que allò que funciona no cal canviar-ho”, ha dit.

Després de tot, Marin ha agraït la visita d’Illa a l’escola Joaquim Ruyra, que ha qualificat “d’exemple” malgrat “la complexitat de l’entorn i els estigmes del barri” i ha assegurat que es tracta d’un projecte “que s’hauria de replicar en moltes ciutats catalanes”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió