Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Igualada crearà una zona blanca on els camions de repartiment puguin descarregar amb seguretat i s’evitin contagis

ACN Igualada.-La consellera d’Empresa, Carme Chacón, ha avançat aquest divendres que crearan una zona blanca on els camions de repartiment de mercaderies puguin descarregar amb seguretat. Amb aquesta mesura, s’evitarà […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Igualada.-La consellera d’Empresa, Carme Chacón, ha avançat aquest divendres que crearan una zona blanca on els camions de repartiment de mercaderies puguin descarregar amb seguretat. Amb aquesta mesura, s’evitarà que el conductor hagi de baixar del vehicle i, per tant, un possible nou contagi. D’altra banda, es dona el cas de treballadors que viuen a la Conca d’Òdena i treballen fora, o d’altres que han d’accedir a la zona per treballar. Per poder complir amb el confinament decretat, Chacón ha explicat que s’està treballant per definir un mecanisme que faciliti el tràmit de baixa forçosa que doni resposta a aquests casos. La consellera ha subratllat que la situació “és excepcional i sense precendents”, i ha demanat paciència a la població.

La consellera d’Empresa, Carme Chacón, ha explicat que fer evitar contagis i complir amb el confinament decretat, s’ha plantejat la creació d’una zona blanca on els camions de repartiment puguin descarregar les seves mercaderies segellades de la forma més segura. D’aquesta manera, s’evitarien els contactes amb els repartidors. La proposta que han fet des del Departament d’Empresa s’està estudiant i la consellera ha explicat que caldrà que tingui el vistiplau de Salut i Interior. Carme Chacón ha destacat que aquells treballadors que viuen i treballen a la Conca d’Òdena han de poder anar a treballar “amb normalitat”. “No hi ha confinament domiciliari i, per tant, es pot anar a treballar, però extremant al màxim les mesures de protecció”, ha subratllat. El problema apareix amb els treballadors que treballen fora dels quatre municipis de la Conca confinats i viuen dins, o a l’inrevés. Per poder complir amb la mesura, Treball està ultimant un mecanisme que pugui agilitar el tràmit per baixa forçosa. La consellera no vol que l’anunci provoqui un desplaçament de treballadors sans als CAP per demanar la baixa per aquest motiu i ha demanat “paciència” fins que s’acabi d’articular la mesura i s’expliqui com s’ha de procedir. “Si ara els ciutadans van als CAP a buscar la baixa es col·lapsaran els centres i serà més perjudicial”, ha dit. La consellera ha assegurat un cop més que no hi haurà problemes de proveïment d’aliments ni medicaments. Chacón ha dit que els camions de repartiment porten amb normalitat aliments i productes farmacèutics als establiments de la Conca. Carme Chacón ha estat acompanyada en la compareixença pels alcaldes de la Conca d’Òdena afectats pel confinament. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha assenyalat que els preocupa poder minimitzar l’impacte del coronavirus en l’economia, en un territori que eminentment és industrial. El batlle també ha aprofitat per agrair la responsabilitat de la ciutadania que majoritàriament ha entès les mesures que s’han pres en una situació que ha qualificat d'”excepcional”.