Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Iglesias repta els partits “que prefereixen parlar d’ETA” a discutir sobre els articles socials de la Constitució

ACN Palma.-Pablo Iglesias ha reptat aquest dilluns “els que prefereixen parlar d’ETA” a discutir sobre els articles de la Constitució que vetllen pel benestar social de la població que, al […]

Avatar
Agències 15/04/2019

ACN Palma.-Pablo Iglesias ha reptat aquest dilluns “els que prefereixen parlar d’ETA” a discutir sobre els articles de la Constitució que vetllen pel benestar social de la població que, al seu parer, “no es compleixen”. Ho ha dit en un acte de campanya a Palma, minuts després de ser entrevistat a SER Mallorca, on ha destacat l’exemple de l’Ajuntament de Barcelona com a mostra que “sí es poden fer coses” des de l’Administració en matèria d’habitatge social. El líder d’Unides Podem també ha considerat una “prioritat” la millora del finançament autonòmic, però ha subratllat que per aconseguir situar aquest debat a l’agenda governamental, cal que el seu partit arribi al poder.

Iglesias no ha passat per alt el pes elevat del sector turístic a les Illes Balears, i per això ha dit des de Palma que si arriba al govern recuperarà els drets per als llocs de treball “més precaris i feminitzats”, un exemple dels quals, ha dit, és el de les anomenades ‘kelis’, les dones que fan feines de neteja, especialment precaritzades al sector hoteler.En un discurs de poc més d’un quart d’hora, Iglesias ha posat l’accent en la qüestió social, i és en aquest context que ha reptat els partits que prefereixen “parlar d’ETA” a discutir sobre els articles de la Constitució que pretenen garantir l’accés a un habitatge digne, o a un lloc de treball en condicions, però que al seu parer “no es compleixen”. En concret els ha proposat debatre sobre “com complir” els articles de la Constitució “que serveixen per protegir els espanyols”. I en aquest sentit ha dit que “protegir Espanya és protegir la gent que viu i treballa aquí”.En aquest context ha considerat imprescindible derogar les reformes laborals “del PP però també del PSOE” i ha proposat mesures com l’aposta per un contracte únic, l’indefinit, a excepció del temporal per a comptades ocasions, que no podria ser de menys d’un mes ni superior a sis mesos.També ha apostat per una regulació del mercat de l’habitatge per evitar preus abusius, per exemple, en l’àmbit del lloguer. I en aquest sentit ha dit que “per complir la Constitució cal que el poder públic intervingui al mercat de l’habitatge”.