Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

ICV aprova presentar un concurs de creditors i un ERO per la “situació econòmica del partit”

ACN Barcelona.-El consell nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha decidit aquest dissabte presentar un concurs voluntari de creditors i un expedient de regulació d’ocupació (ERO), donada la “situació econòmica” […]

Avatar
Agències 06/07/2019

ACN Barcelona.-El consell nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha decidit aquest dissabte presentar un concurs voluntari de creditors i un expedient de regulació d’ocupació (ERO), donada la “situació econòmica” que es troba el partit. Segons han explicat en un comunicat, el procés es formalitzarà els propers dies quan la documentació estigui preparada. Actualment l’organització “no es troba en una situació d’insolvència” però l’anàlisi de la situació fa preveure que en els propers mesos es pugui donar la possibilitat a més d’iniciar-se una situació de “degradació”. Amb aquesta decisió el consell nacional vol afrontar la pèrdua d’ingressos i l’endeutament econòmic d’ICV.

El concurs de creditors es produirà de forma “ordenada” i amb les “majors garanties”. Tal com han detallat, el partit està al corrent de pagament dels salaris del personal laboral, de les cotitzacions corresponents a la Seguretat Social i de les seves obligacions fiscals. Segons han explicat, la situació econòmica ve marcada per “un elevat endeutament”, acumulat al llarg dels anys, que s’ha anat reduint substancialment. El deute actual és de més de 9,2 MEUR mentre que l’actiu és de 26 locals amb un valor de taxació de 8,2 MEUR. Afirmen que la seu nacional del Passatge del Rellotge no s’ha pogut vendre en les “condicions adequades per amortitzar l’endeutament”. ICV va decidir en la 10a assemblea nacional l’any 2013 obrir un procés de confluència amb altres forces polítiques i socials. Per això, ICV no s’ha presentat en les darreres eleccions al Parlament, municipals, europees i espanyoles. En el comunicat, la formació defensa que els i les ecosocialistes continuaran compromesos amb els “drets socials i nacionals”, la millora de les condicions de vida de les classes populars i la transformació de la societat en un sentit ecologista, feminista i socialista.