Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Guilarte acusa Barceló de “trànsfuga” i li demana que torni l’acta de regidora de l’Ajuntament de Barcelona

ACN Barcelona.-La presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha acusat aquest dilluns de “trànsfuga” la fins ara membre de l’equip Marilen Barceló, que avui […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-La presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha acusat aquest dilluns de “trànsfuga” la fins ara membre de l’equip Marilen Barceló, que avui ha anunciat la voluntat d’abandonar els taronges i d’adscriure’s al grup de Manuel Valls, Barcelona pel Canvi. En una entrevista a ‘Betevé’, Guilarte, que afirma que ha sabut la decisió a través de la premsa, ha subratllat que Cs és “abanderat” en la lluita contra el transfuguisme, i en aquest sentit ha recordat que tots els regidors del consistori barceloní, Barceló inclosa, van signar a principi de legislatura un “compromís ètic” en contra d’aquesta pràctica. És per això que, al seu parer, Barceló hauria de “tornar l’acta a qui n’és propietari, que és Cs”.

Guilarte també ha lamentat que Barceló hagi adduït que la renúncia al partit es deu a discrepàncies amb la direcció. “Les discrepàncies que hi pugui haver, per gestionar-les primer les haig de conèixer, i no les coneixia”, ha assegurat. “Quan prens una decisió així has de ser valent i explicar les causes reals”, ha afegit.Finalment, la cap municipal de Ciutadans ha recordat que quan hi va haver el trencament de la coalició amb Barcelona pel Canvi “per la deslleialtat de Valls” -que, ha recordat, va permetre que amb els seus vots Ada Colau repetís alcaldia-, es va donar als regidors l’oportunitat d’adscriure’s voluntàriament al grup que volguessin, i Barceló va triar Ciutadans. “Ara canvia d’opinió, ella sabrà els motius”, ha dit.