Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Guijarro diu que no van demanar una moratòria del desallotjament de la nau perquè els seus ocupants hi “malvivien”

ACN Badalona.-L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha assegurat que el consistori no es va plantejar en cap moment demanar una moratòria del desallotjament de la nau del carrer Progrés perquè […]

Agències 13/01/2022

ACN Badalona.-L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha assegurat que el consistori no es va plantejar en cap moment demanar una moratòria del desallotjament de la nau del carrer Progrés perquè els seus ocupants hi “malvivien” en unes condicions absolutament “infrahumanes”. El batlle, que ha defensat l’actuació dels cossos policials durant el desallotjament, ha assegurat que no permetran acampades il·legals dels seus ocupants i que els serveis socials atendran a les persones declarades en situació de vulnerabilitat. Sense citar-lo, ha lamentat “profundament” l’actitud de l’exalcalde del municipi, Xavier Garcia Albiol, que s’ha acostat a la nau després del desallotjament. “La demagocia i el populisme no solucionaran el problema”, ha afegit.

L’alcalde de Badalona ha explicat que no disposen d’un registre dels ocupants de la nau i ha recordat que tots ells poden dirigir-se a la unitat de sensellarisme dels serveis socials de l’ajuntament per tal que se’ls ofereixi una solució. Aquí, ha afegit que als volts de les sis de la tarda només una desena de les persones que vivien a la nau han demanat ajuda.Rubén Guijarro ha celebrat que bona part dels ocupants de la nau del carrer Progrés hagin marxat voluntàriament i de manera pacífica i ha defensat l’actuació dels cossos de seguretat durant el desallotjament tot i que membres del govern municipal, com el regidor David Torrents, que l’acompanyava a la roda de premsa, l’hagin criticat a “títol personal”.Precisament, Torrents ha assegurat que el desallotjament d’aquest dijous es podria haver evitat o fet d’una altre manera si l’anterior govern municipal hagués pactat una solució amb la propietat. En una declaració institucional que ha llegit, el batlle ha recordat que situacions com les viscudes a Badalona aquest dijous “no són exclusives” de la ciutat i que la problemàtica, que es pot repetir en qualsevol moment en un altre lloc, necessita una solució compartida que va molt més enllà de les capacitats d’un ajuntament. Guijarro també ha criticat l’actitud de l’exalcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, que s’ha acostat a la nau un cop desallotjada provocant la indignació d’alguns dels seus ocupants amb els que s’ha encarat. De fet, el popular ha anunciat que denunciarà per un delicte d’agressions a una noia que li hauria donat un cop de peu. “La demagògia i el populisme d’uns i altres no solucionaran aquest problema que és greu i urgent i que no admet una lectura simplista”, ha afegit.Per últim, el batlle ha deixat clar que evitaran que els ocupants de la nau muntin campaments il·legals en altres punts de la ciutat perquè pitjor que viure en les condicions que ho feien a la nau és fer-ho al carrer en ple hivern.