Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

González Laya sobre la negativa d’Espanya a rebre refugiats de Moria: “Ja estem acollint centenars de MENAs”

ACN Brussel·les.-La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha justificat la negativa del govern espanyol a acollir refugiats del camp de Moria per la seva pròpia situació com a país fronterer. […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Brussel·les.-La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha justificat la negativa del govern espanyol a acollir refugiats del camp de Moria per la seva pròpia situació com a país fronterer. “Espanya ja està acollint centenars de menors estrangers no acompanyats”, ha afirmat aquest dijous en un acte de ‘El País’. També ha remarcat que ja estan acollint a demandants d’asil que arriben a les illes Canàries. “Espanya entén molt bé el que està passant Grècia”, ha reblat. González Laya ha defensat la creació d’un sistema europeu d’asil “solidari” perquè considera que els països fronterers no poden carregar amb la responsabilitat d’acollir totes les persones que arriben a la Unió Europea.

La Comissió Europea pretén “abolir” el reglament de Dublín on s’estableix el sistema d’asil actual que obliga els estats de primera arribada a gestionar les sol·licituds de protecció internacional. L’executiu europeu presentarà la setmana que ve el nou pacte migratori i d’asil que detallarà el mecanisme alternatiu. A partir d’aquest, els governs europeus negociaran com canviar la gestió comuna dels refugiats. Segons González Laya, el govern espanyol ha traslladat a Brussel·les el desig que el nou pacte inclogui principis de “solidaritat” i està en converses amb els veïns del sud i Alemanya per impulsar un repartiment més equitatiu dels demandants d’asil entre tots els socis europeus.

Relacionats