Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Girona repara la séquia Monar per garantir el cabal de l’Onyar ´

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona està treballant per reparar la séquia Monar i així poder garantir el cabal del riu Onyar, a partir del 8 de febrer. Un ensorrament parcial del […]

Avatar
Agències 29/01/2021

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona està treballant per reparar la séquia Monar i així poder garantir el cabal del riu Onyar, a partir del 8 de febrer. Un ensorrament parcial del mur del sobreeixidor del canal provocava que, tot i que la comporta de regulació estigués tancada, el nivell de l’aigua superés l’estructura i una part del cabal avancés fins al riu Güell. L’actuació que s’està executant consisteix en reconstruir el muret i d’aquesta manera poder assegurar el correcte funcionament de la comporta, ubicada a l’alçada del Col·legi Maristes, en un punt posterior al mur, de manera que tot el volum d’aigua de la séquia es desviï de nou cap al sifó sota el riu Güell i s’aboqui a l’Onyar.

A més, aprofitant el tall del cabal d’aigua de la séquia, l’Ajuntament de Salt també hi està fent actuacions de manteniment. L’obra es va adjudicar per un import de 18.488.,56 euros.