Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Giró es querellarà dilluns contra Villarejo, Cospedal i Fernandez Díaz

ACN Barcelona – Jaume Giró es querellarà dilluns contra l’ex comissari de policia José Manuel Villarejo, contra l’ex secretària general del PP Maria Dolores de Cospedal, contra l’ex ministre de […]

Agències 03/03/2023

ACN Barcelona – Jaume Giró es querellarà dilluns contra l’ex comissari de policia José Manuel Villarejo, contra l’ex secretària general del PP Maria Dolores de Cospedal, contra l’ex ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz i contra l’ex número dos d’aquest ministeri Francisco Martínez, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar l’ACN. El juny passat, Giró va denunciar davant la Fiscalia de Barcelona Villarejo i l’ex presidenta del PP de Catalunya Alicia Sánchez Camacho per les gravacions del 2012 -quan era director general adjunt de CaixaBank- en què la segona demanava al primer que l’investigués per ser “un perillós independentista”. Aquella denúncia no ha prosperat, i ara Giró opta per la querella als jutjats d’instrucció de Madrid.

L’ex conseller d’Economia va presentar la denúncia contra Villarejo i Camacho a títol personal, quan encara ostentava el càrrec a la Generalitat. L’octubre passat, la Fiscalia de Barcelona va traspassar el tema a la de Madrid, que recentment va comunicar als advocats de Giró que no podia intervenir perquè ja hi havia una investigació oberta en mans del jutge Manuel García Castellón.

El magistrat, però, ha deixat clar en diferents ocasions que ell només s’ocupa d’investigar les actuacions de Villarejo que eren contractades per empreses privades.

Per això, Giró ha decidit acudir als jutjats d’instrucció de Madrid per presentar una querella contra Villarejo, Cospedal, Fernández Díaz i Martínez.

Segons ha pogut saber l’ACN, Giró aportarà nova documentació dels informes policials sobre els seguiments que Villarejo i el seu equip feien de l’ex conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat.