Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Gavà celebra que l’ampliació de l’aeroport blindi el sistema de pistes segregades per no augmentar l’impacte acústic

ACN Gavà.-L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha celebrat l’acord entre la Generalitat i l’Estat espanyol per ampliar l’aeroport del Prat, i n’ha destacat que blindi l’ús de pistes segregades. “Aquesta […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Gavà.-L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha celebrat l’acord entre la Generalitat i l’Estat espanyol per ampliar l’aeroport del Prat, i n’ha destacat que blindi l’ús de pistes segregades. “Aquesta era una exigència ineludible i l’hem aconseguit”, ha aplaudit Badia en un comunicat, on augura que el funcionament del futur ‘hub’ intercontinental no només evitarà un empitjorament del soroll sinó que preveu que el reduirà. “L’ampliació blinda la pau acústica que reclamem, i això ha de tranquil·litzar els veïns i veïnes de Gavà”, ha assegurat, en especial referència als residents a la zona marítima. Pel que fa a les compensacions que haurà d’assumir Aena per contrarestar altres impactes mediambientals, Badia ha assegurat que les defensarà “on calgui”.

“Estic segura que l’Estat i la Generalitat faran les coses bé, confio que Europa tutelarà aquest procés com correspon i nosaltres també vigilarem que es compleixin els requeriments mediambientals”, ha asseverat l’alcaldessa.D’altra banda, Badia ha valorat positivament les possibilitats de creixement econòmic local i de creació d’ocupació que comportarà l’ampliació de l’aeroport, i ha destacat que la ciutat té previstos diversos projectes de dinamització per als quals és “imprescindible” l’impuls d’aquesta infraestructura. Pel que fa al compromís de l’Estat de desencallar el projecte del Metro del Delta –lligat a l’acord d’ampliació de l’aeroport-, Badia ha celebrat que el municipi sigui més a prop de tenir una connexió directe amb tot el Baix Llobregat sud i de poder disposar d’un abaixador a Gavà Ponent, les zones industrials i les del futur sector productiu dels Joncs.”Ens trobem davant d’una oportunitat per fer una ampliació equilibrada i exemplar, i de no repetir alguns errors que es van cometre en el passat”, ha apuntat Badia, que ha assegurat que actuarà de forma “proactiva” per a què tot el projecte d’ampliació de l’aeroport i del Metro del Delta s’implementi de forma beneficiosa per a Gavà.