Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Fundesplai presenta una petició d’indult per a Jordi Turull

ACN Barcelona.-Fundesplai ha presentat aquest dilluns una petició d’indult per a Jordi Turull. La sol·licitud, que té l’adhesió de la majoria d’entitats del tercer sector social català, es fonamenta en […]

Avatar
Agències 28/09/2020

ACN Barcelona.-Fundesplai ha presentat aquest dilluns una petició d’indult per a Jordi Turull. La sol·licitud, que té l’adhesió de la majoria d’entitats del tercer sector social català, es fonamenta en raons humanitàries relatives al seu entorn familiar i en la trajectòria de Turull “al servei de la societat civil, la democràcia i la defensa dels col·lectius vulnerables”, ha apuntat l’entitat en un comunicat. Turull va ser patró de Fundesplai i ara és membre del seu consell assessor. També ha estat soci i col·laborador voluntari de Càrites i d’altres organitzacions.

Donen suport a la petició la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social (que aglutinen més de 3.000 entitats), la Fundació Pere Tarrés, representants a títol particular i també personalitats del món local, com ara tots els alcaldes del seu municipi, Parets del Vallès, des del 1979. També s’hi han adherit exconsellers com Lluís Recoder i Neus Munté, així com l’expresident del Parlament Joan Rigol.Els signants demanen l’indult perquè consideren que els familiars més directes pateixen de manera molt intensa la privació de llibertat de Turull, afectant fins i tot la seva salut. A més, creuen que la pena imposada suposa una greu restricció en la llibertat d’opinió, expressió i reunió pacífica, tal com han dictaminat reiteradament les Nacions Unides i altres instancies acreditades en la defensa dels drets i les llibertats.