Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Fondarella recupera el mercat setmanal amb el 10% de les parades habituals

ACN Fondarella.-El mercat setmanal de Fondarella (Pla d’Urgell) ha reobert aquest diumenge després de set setmanes sense celebrar-se degut a la crisi sanitària de la covid-19 però amb una presència […]

Avatar
Agències 03/05/2020

ACN Fondarella.-El mercat setmanal de Fondarella (Pla d’Urgell) ha reobert aquest diumenge després de set setmanes sense celebrar-se degut a la crisi sanitària de la covid-19 però amb una presència molt més reduïda de parades de l’habitual. En concret, el mercat ha comptat amb una desena de parades, és a dir, el 10% del centenar de les que hi acostumen a haver, la majoria dedicades a l’alimentació, com ara fruites, verdures o embotits, i una de planter. L’alcalde del municipi, Joan Reñé, ha explicat que malgrat l’afluència ha estat inferior respecte les edicions anteriors al confinament, al mercat s’hi han apropat veïns d’altres municipis de la comarca.

El mercat de Fondarella és, juntament amb el de Torrefarrera (Segrià), un dels mercats més importants situats al costat de l’A-2 a les comarques de Lleida.Tot i això, el passat 14 de març. l’ajuntament el va decidir suspendre per “seguretat”. Amb només 13 anys d’història, aquest mercat és un dels més concorreguts del Pla d’Urgell. En gran part, perquè la seva ubicació al costat de l’autovia A-2 i el fet que es celebra els diumenges atrau moltes persones de les comarques veïnes que durant la setmana no poden anar a comprar a les botigues. En aquest sentit, l’alcalde de Fondarella, Joan Reñé, s’ha mostrat satisfet amb l’afluència de gent que aquest diumenge s’ha desplaçat fins a Fondarella a comprar. “Ha vingut molta gent del poble i dels municipis del voltant a comprar aliments i planter i, per tant, el mercat compleix la seva funció”, ha assegurat.Reñé també ha indicat que des de l’ajuntament “han insistit” a totes les parades que compleixin amb una sèrie de normes de prevenció i seguretat. Algunes d’aquestes són evitar que la gent toqui els productes, que hi hagi una distància de seguretat entre el taulell i els compradors, i que els paradistes facin ús de guants i mascaretes. Pel que fa la distància de més de dos metres entre parades, l’alcalde ha dit que aquesta mesura ja es compleix durant tot l’any.A més d’aquestes mesures, un dels paradistes d’embotits, Eugenio Escudero, ha explicat que “per higiene i seguretat” ha decidit envasar al buit tots els productes que ven. Amb aquest objectiu, també ha optat per reduir la mida de la parada i hi ha instal·lat una barrera feta amb film transparent per evitar que els clients s’apropin al taulell. Tot i les mesures de seguretat, Escudero ha dit que tenia ganes de tornar als mercats, ja que al no comptar amb una botiga física, el mercat és l’única via que té per vendre els seus productes. “L’últim mercat que vam fer va ser el passat dia 12 a Binèfar, des de llavors hem estat parats”, ha explicat.Altres paradistes, com els propietaris de la parada de planter, també esperaven el retorn d’aquest mercat. De fet, aquesta parada ha estat una de les més concorregudes durant el matí, on s’hi ha format una llarga cua de gent que esperava el seu torn per comprar el planter de temporada, sempre mantenint la distància de seguretat.Finalment, l’alcalde de Fondarella ha dit que espera que, de mica en mica, el mercat pugui tornar a la “normalitat” amb la progressiva reincorporació de la resta de parades habituals, sempre que el procés de desconfinament ho permeti i aplicant “mesures restrictives i de prevenció”. “Ara el que pretenem és tornar a aquella normalitat d’abans del confinament però carregats amb mesures de seguretat”, ha finalitzat.