Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Foment refunda la Societat d’Estudis Econòmics per posicionar Barcelona com a “capital global”

ACN Barcelona.-Foment ha refundat la Societat d’Estudis Econòmics i ha creat la Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials. Aquest nou instrument centrarà els seus treballs en tots els aspectes socials, […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-Foment ha refundat la Societat d’Estudis Econòmics i ha creat la Societat Barcelonesa d’Estudis Econòmics i Socials. Aquest nou instrument centrarà els seus treballs en tots els aspectes socials, econòmics, urbanístics, culturals i internacionals de Barcelona i la seva metròpoli. L’objectiu és contribuir a millorar la relació de la capital catalana amb Catalunya, Espanya i Europa per encarar un futur com a “capital global”. “Barcelona, i per causa de l’impacte de la covid-19, necessita repensar-se en molts aspectes per afrontar el present i el futur. El diàleg i la col·laboració públicoprivada han de ser imprescindibles en aquest sentit”, ha manifestat la confederació.

Félix Riera ha estat nomenat director de la nova societat. La Societat d’Estudis Econòmics va ser fundada el 1907 per l’aleshores secretari general de Foment del Treball, Guillem Graell i Moles, com un instrument d’estudi i pensament. Un altre d’aquests organismes és l’Institut d’Estudis Estratègics, el think tank de la patronal, que ara abordarà totes les qüestions d’àmbit més general.