Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Foment encara la nova fase de desescalada amb “moltíssimes reserves” i lamenta que no s’hagi comptat amb els empresaris

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, ha assegurat que els empresaris encaren la fase 0 del desconfinament amb “moltíssimes reserves” tot i que també “amb moltíssima il·lusió” […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez-Llibre, ha assegurat que els empresaris encaren la fase 0 del desconfinament amb “moltíssimes reserves” tot i que també “amb moltíssima il·lusió” per començar a recuperar l’ocupació perduda. En una entrevista a RNE, Sánchez Llibre ha lamentat que el govern espanyol no hagi comptat amb la contribució dels empresaris per elaborar els protocols per al retorn progressiu a la feina. “Som els que ens coneixem les entranyes i les possibilitats de les nostres empreses”, ha dit el president de Foment, que també ha reclamat a l’Estat que sigui un “soci actiu” i un “aliat natural” de les pimes. “Sense la seva contribució podria ser catastròfic per a les petites i mitjanes empreses”, ha assenyalat.

En l’entrevista, Josep Sánchez-Llibre ha demanat també el “màxim de mesures de seguretat” tant per als treballadors de les empreses com per als clients, en un context en què encara el govern espanyol no pot garantir l’elaboració de tests massius a la població i poder determinar el nombre d’asimptomàtics. El president de la patronal ha dit que aquestes mesures haurien d’anar acompanyat d”ajudes d’Estat, qui considera que hauria de ser un “soci molt actiu” i ha tornat a insistir en la necessitat de disposar de més liquiditat per a les empreses, ja sigui a través de l’ajornament d’impostos –mesura en què el govern “s’ha quedat curt”, ha dit- i que els crèdits ICO arribin a les empreses. En aquest sentit, ha criticat que petits empresaris han demanat crèdits per valor d’entre 20.000 i 40.000 euros que han estat aprovats pels bancs però que han quedat encallats a l’ICO i no s’han abonat després de 51 dies de confinament. Sánchez-Llibre, d’altra banda, també s’ha mostrat confiat que al final hi pugui haver un acord per a la flexibilitat dels ERTO.Sobre els ajudes europees que ha demanat l’Estat, el president de Foment considera que Europa “hauria de ser solidària” amb els països que més han patit la pandèmia com Espanya, França i Itàlia i que el fons de recuperació es mutualitzi entre els estats membres. Sánchez-Llibre s’ha posicionat en contra a un eventual rescat de l’economia espanyola i ha recordat que es tracta d’un “moment excepcional de crisi econòmica” i “el pitjor des de la Segona Guerra Mundial”. “Si Europa no serveix per poder finançar un cas tan extremadament delicat, de què serveix Europa?”, s’ha preguntat.