Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Foment del Treball veu “preocupant” que les mesures del govern espanyol no arribin a les empreses “més vulnerables”

ACN Barcelona – Foment del Treball considera “preocupant” que l’ajuda directa de 200 euros per a famílies vulnerables que ha aprovat aquest dimarts el govern espanyol no es faci extensiva […]

Agències 27/12/2022

ACN Barcelona – Foment del Treball considera “preocupant” que l’ajuda directa de 200 euros per a famílies vulnerables que ha aprovat aquest dimarts el govern espanyol no es faci extensiva a les empreses “més vulnerables”. En un comunicat, la patronal que encapçala Josep Sánchez Llibre ha assegurat que el nou paquet de mesures “deixa fora” a moltes companyies que “estan passant situacions difícils” derivat de la inflació. Sobre la rebaixa de l’IVA dels aliments bàsics, Foment ha considerat que és “insuficient” i ha demanat “estendre-ho” també a la carn i el peix. En relació amb el límit del 2% de l’augment interanual dels contractes de lloguer, la patronal ha reclamat “més seguretat jurídica”.

Sobre les bonificacions al transport públic, la patronal de Josep Sánchez Llibre ha opinat que “castiga” al transport alternatiu a Renfe, ja que no compta amb la gratuïtat total.

Pel que fa a la fi de la bonificació general de 20 cèntims el litre de carburant, Foment del Treball ha indicat que hauria preferit adoptar aquesta decisió “de forma més pausada i menys abrupta”. “La reducció d’aquests 20 cèntims s’hauria pogut fer en 4 mesos, a raó de 5 cèntims per mes, aplanant l’efecte sobre l’IPC en quatre mesos i no tan sols en un”, defensa la patronal.

Amb tot, Foment ha assenyalat, de nou, que hauria sigut “més raonable” negociar tot plegat en el marc d’un pacte de rendes.