Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Foment del Treball trasllada a Borràs la importància de formar Govern: “Seria irresponsable que no hi hagués acord”

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha traslladat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la importància de formar Govern a Catalunya per impulsar la recuperació econòmica després de la covid-19. Durant […]

Agències 19/03/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha traslladat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la importància de formar Govern a Catalunya per impulsar la recuperació econòmica després de la covid-19. Durant una audiència celebrada aquest divendres al Parlament –Borràs s’havia reunit unes hores abans amb Pimec- el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha recordat a Borràs la importància de configurar “un Govern estable i solvent” i que pugui implementar “un pacte de país amb els agents socials i econòmics”. En aquest sentit, Sánchez Llibre ha destacat la “bona complicitat” que ha notat durant la reunió i ha subratllat que seria “una gran irresponsabilitat” que finalment no s’acabés formant Govern “donada la gravetat de la situació econòmica”.

Durant la trobada, Sánchez Llibre també ha entregat a Borràs el manifest que van signar més de 250 entitats empresarials sota el lema ‘Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació’, presentat el 4 de març passat en un acte a l’estació del Nord de Barcelona. Per tal d’encarar la reactivació de l’economia, el president de la patronal ha recordat que és “fonamental” el principi de lleialtat institucional entre les administracions i ha afegit que Foment tindrà “la mà estesa” en tot moment.Per altra banda, Sánchez Llibre ha volgut reivindicar novament la figura de l’empresari català i ha recordat que la patronal ha posat sobre la taula la possibilitat que el dia 29 de novembre sigui decretat el dia de l’empresari a Catalunya.Sense canvi de postura amb el taxiEn sortir de la reunió amb Borràs, Sánchez Llibre també ha opinat sobre la situació al sector del taxi, després que la marxa lenta celebrada aquest dijous s’aturés davant Foment del Treball per recriminar l’actitud de la patronal. En la manifestació d’ahir, els taxistes van llençar bitllets falsos amb la cara de Sánchez Llibre i van acusar la patronal de “fomentar l’arribada d’empreses on regna el treball precari”.En aquest sentit, el president de l’associació ha recordat que Foment defensa “l’economia de mercat lliure” i creu que Barcelona “hauria de poder conviure amb les noves tecnologies”. “És el que pensàvem fa dos anys i no hem canviat d’opinió; el mercat està obert a tothom”, ha conclòs.