Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Foment celebra l’acord per fer del Prat un “hub internacional”: “Es feia imprescindible l’ampliació de l’aeroport”

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha celebrat l”‘important” acord entre el Govern i l’executiu espanyol per ampliar l’aeroport del Prat, que s’ha donat a conèixer aquest dilluns després de mesos de […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-Foment del Treball ha celebrat l”‘important” acord entre el Govern i l’executiu espanyol per ampliar l’aeroport del Prat, que s’ha donat a conèixer aquest dilluns després de mesos de negociacions i de pressió de gran part de l’empresariat perquè la inversió arribi a bon port. La patronal, que ha sigut una defensora ferma de l’ampliació, ha reaccionat al pacte en un comunicat en el que asseguren que la inversió de 1.700 milions d’euros “permetrà vertebrar l’aeroport de Barcelona com a hub intercontinental”. La patronal assegura que l’acord “serà respectuós en les màximes condicions amb les mesures mediambientals requerides”.

Aquests aspectes s’hauran de concretar en el pla director que posarà les bases per l’aprovació del Document de Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2027, que ha d’aprovar-se abans del 30 de setembre. L’organització empresarial presidida per Josep Sánchez Llibre, afegeix que les actuacions crearan 350.000 llocs de treball al llarg de tota l’execució del projecte. “Aquesta ha sigut una reivindicació del conjunt de la societat civil”, ha assegurat la patronal, que va organitzar fa poques setmanes un acte amb 200 entitats econòmiques a favor de l’ampliació a Esade.A banda de Foment, hi van participar la Cambra de Barcelona, Pimec, el grup IAG, Barcelona Tech City, Mobile World Capital, el Cercle d’Economia, el Círculo Ecuestre, el RACC.En aquella ocasió, els agents econòmics van reclamar un gran pacte institucional amb Generalitat, ajuntaments de l’AMB i els més directament afectats per l’ampliació de 500 metres la tercera pista i la construcció de la terminal satèl·lit.