Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Fiscalia demana presó per una agressió feixista al port del Masnou el 2018

ACN El Masnou.-La Fiscalia de l’àrea de Mataró-Arenys de Mar ha presentat l’escrit d’acusació al Jutjat d’Instrucció 5 de Mataró contra un home per protagonitzar una agressió feixista al port […]

Avatar
Agències 08/10/2020

ACN El Masnou.-La Fiscalia de l’àrea de Mataró-Arenys de Mar ha presentat l’escrit d’acusació al Jutjat d’Instrucció 5 de Mataró contra un home per protagonitzar una agressió feixista al port del Masnou. En total li demana tres anys i tres mesos de presó per un fets que van passar la matinada del 2 de desembre de 2018. Aquella nit, l’acusat hauria agredit brutalment un jove antifeixista, amb qui ja s’havia enfrontat anteriorment. “Li va donar puntades de peu i cops de puny per tot el cos”, assegura l’escrit de Fiscalia, que afirma que l’agressor va seleccionar la víctima “únicament per la seva afinitat ideològica”.

Agressor i víctima ja havien topat mesos enrere al mateix port del Masnou. L’acusat li hauria clavat una bufetada per portar una samarreta amb la inscripció ‘Acció Antifeixista’. “Doncs jo soc un feixista”, li hauria respost l’home abans d’agredir-lo. En els fets del més de desembre, però, l’agressió va ser molt més ferotge.Després de donar puntades i cops de puny a la víctima, estesa a terra, van intervenir els Mossos d’Esquadra per crear un cordó per separar-los. Malgrat la presència policial, però, l’atacant va empentar un dels agents, va agafar una taula d’una terrassa i la va voler llençar contra el jove. La taula acabaria impactant contra un dels policies que protegia la víctima. La Fiscalia demana quinze mesos de presó per un delicte contra la integritat moral i dos anys més de presó pel delicte d’atemptat, a més de multes per valor de més de 3.500 euros. També demana que se li impedeixi treballar en l’àmbit docent durant cinc anys. Fiscalia també fixa una indemnització a la víctima de 1.750 euros i de 450 euros a l’agent ferit.