Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Fevitur reclama 70 MEUR per impulsar tres projectes per “reactivar” el turisme

ACN Barcelona.-La Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) ha reclamat 70 milions d’euros, a través de les ajudes contemplades en els fons europeus Next Generation EU, per impulsar […]

Agències 06/11/2020

ACN Barcelona.-La Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) ha reclamat 70 milions d’euros, a través de les ajudes contemplades en els fons europeus Next Generation EU, per impulsar tres projectes amb l’objectiu de “reactivar” el sector. La patronal ha instat el govern espanyol a crear un turoperador publicoprivat amb oficines de venda als principals emissors de turistes d’Espanya. Així mateix, ha proposat la creació d’un “banc de llits” d’habitatges d’ús turístic i l’impuls de campanyes de promoció enfocades a noves tipologies de clients a mitjà termini. L’objectiu dels tres projectes és potenciar la marca Espanya a altres països i reforçar la digitalització de la gestió turística en un nou escenari post-covid.

“Les ajudes de la Unió Europea ens permetrien millorar l’oferta i redissenyar el sector d’acord amb unes destinacions i una oferta d’allotjament més sostenible, eficient i de qualitat”, ha assegurat el president de Fevitur, Tolo Gomila. Presentada de manera conjunta amb la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges (CEAV), la proposta de crear un “banc de llits” pretén aconseguir una “normalització” del sector, donar accés a tota l’oferta de lloguer vacacional i eliminar l’oferta il·legal. “Permetria a les agències de viatges comptar amb un producte de venda addicional a la seva cartera i oferir una tipologia d’allotjament que aquest estiu ha estat la preferida pels viatgers per la seva tipologia individual i per no disposar de zones comunes”, ha assegurat Gomila. La tercera proposta se centra en la promoció de l’oferta d’habitatges d’ús vacacional entre “nòmades digitals”, turisme sanitari, estudiants i turisme de congressos. Fevitur pretén portar a terme una campanya de promoció i comunicació que “trenqui” amb la dependència del turisme d’oci i enfoqui el sector cap a altres segments de clients. “Podríem impulsar tota aquella oferta d’allotjament que millor respecti els criteris de sostenibilitat requerits per cadascun dels destins i aconseguir estades més llargues. Això suposaria un fort incentiu a la reducció de l’estacionalitat”, ha manifestat el president de l’entitat.