Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Ferrovial té via lliure per traslladar la seu als Països Baixos després que cap accionista hagi venut títols

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Cap accionista de Ferrovial que es van oposar al trasllat de la seu fiscal als Països Baixos a la junta celebrada fa un mes ha acabat venent els seus títols. L’empresa ha confirmat que no hi ha hagut ningú que hagi demanat exercir el dret de separació, que permetia vendre les accions a 26 euros, un 13% menys del preu de cotització actual. “Un cop acabat el període per a la comunicació per part dels accionistes del desig a exercir el dret a separació, no ens consta que ningú ho hagi exercit”, assenyala l’empresa. El procediment estableix un termini de quatre dies per acabar de corroborar la informació abans de donar per tancat el procediment.

La companyia que dirigeix Rafael del Pino també ha detallat que no els consta que “cap creditor hagi exercit del dret d’oposició”.

Publicitat

Ferrovial va anunciar en el seu moment que el trasllat no es faria si les peticions superaven els 500 milions d’euros, el 2,6% del capital.  Per a poder exercir aquest dret de separació, era necessari haver votat en contra del trasllat a la junta d’accionistes, on un 4,45% del capital s’hi va oposar.

Amb tot, gran part d’aquest percentatge corresponia al 4,15% del germà del president de la companyia, Leopoldo del Pino, que va ser crític amb el canvi de seu.

Tot i el rebuig del govern espanyol, la Junta d’Accionistes va avalar fa un mes la proposta de la constructora de fusionar-se amb la seva filial a Amsterdam i executar així un canvi de seu dins les fronteres de la Unió Europea. En aquella junta, Ferrovial va afirmar que més del 80% del seu negoci es fa fora d’Espanya -principalment a l’Amèrica del Nord- i va negar que el canvi es fes per motius fiscals. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió