Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Ferrovial proposarà als accionistes traslladar la seu a Holanda i començar a cotitzar als EUA

ACN Barcelona – El consell d’administració de Ferrovial proposarà als accionistes una fusió inversa amb Ferrovial International, SE (FISE) en virtut de la qual la seu de la companyia es […]

Agències 28/02/2023

ACN Barcelona – El consell d’administració de Ferrovial proposarà als accionistes una fusió inversa amb Ferrovial International, SE (FISE) en virtut de la qual la seu de la companyia es traslladaria a Holanda. FISE és una societat anònima europea neerlandesa que ja és titular del 86% dels actius de la companyia. D’aquesta manera, si els accionistes aproven l’operació FISE passaria a ser la matriu del grup i el domicili social es traslladaria d’Espanya als Països Baixos. A banda, el consell d’administració també proposarà que la firma pugui cotitzar a les borses espanyoles i holandeses, i en una fase posterior als Estats Units. Com a argument per al canvi de seu social, la companyia apunta que el 2022 el 85% del negoci el va fer a l’estranger.

La firma no preveu que la reorganització corporativa tingui impacte en l’activitat, l’ocupació o els plans d’inversió a Espanya o a la resta de països on opera. Alhora, espera que l’Estat es mantingui com a “font principal de desenvolupament de talent”.

Els accionistes que votin en contra del pla a la Junta podran exercir el Dret de Separació. La consumació de la fusió està condicionada a que l’import total de les obligacions resultants del Dret de Separació no excedeixi els 500 milions d’euros. També cal que hi hagi “certesa raonable” de la doble admissió a negociació a les borses dels Països Baixos i d’Espanya.

El calendari que preveu el consell d’administració és que la Junta General d’Accionistes es dugui a terme entre el segon i el tercer quadrimestre d’aquest any.