Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Fernández acusa el Govern d’analitzar un eventual ajornament del 14-F “en clau d’interessos electorals”

ACN Sant Cugat del Vallès.-El president del PP català, Alejandro Fernández, assegura que està molt preocupat perquè en cap reunió “s’han establert unes condicions clares” per si calgués fer un […]

Avatar
Agències 19/12/2020

ACN Sant Cugat del Vallès.-El president del PP català, Alejandro Fernández, assegura que està molt preocupat perquè en cap reunió “s’han establert unes condicions clares” per si calgués fer un ajornament electoral del 14-F per culpa de la pandèmia de coronavirus. “Tenim la sensació que tenen una mica de por a les urnes, no analitzen un ajornament en clau sanitària sinó dels seus interessos electorals”, ha afirmat. Segons ha dit, el PP no acceptarà un retard en les eleccions “perquè a un senyor a Waterloo no li convingui fer-les ara” i estarà en contra de qualsevol canvi en la data “si no es demostra de manera clara i fefaent que és per raons purament sanitàries”.

En tot cas, Fernández s’ha mostrat confiat que a Catalunya es podrà votar garantint la protecció sanitària, com es va fer als EUA. En una atenció als mitjans de comunicació a Sant Cugat, Fernández ha lamentat les noves restriccions dictades pel Govern, que considera que promou un “atac sistemàtic” contra la restauració. El líder del PP català també ha carregat contra el govern espanyol, al que ha acusat de manca de lideratge durant la pandèmia. “No hi ha cap govern a tota Europa on el govern de la nació s’inhibeixi com fa Pedro Sánchez, i deixi un caos i galimaties incomprensible com el que estem veient”, ha dit. Fernández ha criticat que hi hagi “17 plans de vacunació i 17 plans de Nadal diferents”. Després de reunir-se amb associacions de mares i pares, Alejandro Fernández ha mostrat el seu rebuig a la llei Celáa, i ha indicat que el PP donarà suport a les manifestacions previstes per diumenge arreu de l’Estat contra aquesta norma. En concret, Fernández ha dit que la llei Celáa “trenca el model de convivència entre educació concertada, privada i pública”, suposa una “pèrdua de la cultura de l’esforç” i és un “atac sense precedents a la convivència lingüística”.