Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

FEMvallès demana la creació d’una Autoritat del Transport Metropolità pel Vallès

ACN Barcelona.-L’associació socioeconòmica FEMvallès demana la creació d’una Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per a l’àrea del Vallès. Aquesta ATM funcionaria com les que ja hi ha implementades a Lleida, […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-L’associació socioeconòmica FEMvallès demana la creació d’una Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per a l’àrea del Vallès. Aquesta ATM funcionaria com les que ja hi ha implementades a Lleida, Girona o el Camp de Tarragona, on s’encarreguen de coordinar el transport públic de la seva àrea. Per a FEMvallès és una demanda “prioritària” que impulsaria el transport públic i permetria coordinar les 160 concessions d’autobús que hi ha actualment. L’entitat recorda que segons dades del Departament de Territori, la mobilitat interna als dos Vallesos suposa el 85% dels 845.000 desplaçaments diaris i que la “quota modal”, l´ús del transport públic, està estancada des del 2009.

La proposta vallesana troba al sud del país un exemple a seguir, ja que des de 2020 està en procés de creació l’ATM Terres de l’Ebre. Aquest nou organisme comptarà amb les mateixes competències de les ATM que ja estan en funcionament. Tot i que l’ATM del Camp de Tarragona es presenta com el cas més proper al Vallès, també Girona i Lleida mostren casos de coordinació del transport públic, amb una ATM pròpia, servint poblacions que superen els dos-cents mil habitats, equivalents als entorns de Terrassa o Sabadell, per separat.