Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Famílies de Mataró es revelen contra el tancament dels parcs infantils i l’Ajuntament es plantejarà dilluns reobrir-los

ACN Mataró.-Mataró és l’única gran ciutat que continua amb els parcs infantils tancats i la situació s’allarga ja un any de manera gairebé ininterrompuda –l’Ajuntament els va obrir durant un […]

Avatar
Agències 26/02/2021

ACN Mataró.-Mataró és l’única gran ciutat que continua amb els parcs infantils tancats i la situació s’allarga ja un any de manera gairebé ininterrompuda –l’Ajuntament els va obrir durant un mes a l’estiu. Les famílies estan “indignades” i s’han començat a mobilitzar per exigir la seva reobertura. “No estan valorant la necessitat dels infants”, afirma una de les portaveus del moviment ‘Obrim els parcs de Mataró’, Blanca Tell. Des del consistori asseguren que el tancament es manté perquè no té prou recursos per garantir la neteja i el control d’aforament, tot i que la situació podria canviar a partir de dilluns. La regidora de Salut Pública de Mataró, Laura Seijo, confessa que ho plantejarà al comitè d’emergències: “Potser ara és el moment”.

La regidora de Salut Pública de Mataró, Laura Seijo, explica que la decisió de tancar-los es va prendre per qüestions de “seguretat” i recorda que la possibilitat d’obrir-los que preveu el Prociat està condicionada a “unes mesures de desinfecció molt estrictes” que el consistori diu no poder assumir en els 128 parcs infantils que hi ha a la ciutat.El moviment ‘Obrim els parcs de Mataró’ assegura que aquest és un argument que no se sustenta, quan altres ciutats grans i també pobles petits sí que poden mantenir els parcs infantils en les condicions òptimes que exigeix el context sanitari. En aquest sentit, les famílies acusen el consistori de no prioritzar les polítiques d’infància.”No hi ha dades que demostrin que hi ha menys contagis a Mataró pel fet de tenir els parcs tancats”, etziba Blanca Tell. De fet, Mataró va ser una de les ciutats amb un índex de rebrot més alt durant la segona onada de la pandèmia, la passada tardor. A l’octubre superava els 2.000 punts quan la mitjana catalana estava al voltant dels 800.Tell assegura que les mesures que s’apliquen a Mataró “no s’entenen” i les famílies han demanat la paraula al ple municipal de març per exposar els seus neguits i exigir la reobertura dels espais infantils. “Cal vetllar per la salut mental dels infants. Els parcs són espais d’oci a l’aire lliure”, exclama Olalla Garcia, una altra de les portaveus de les famílies.En aquest sentit, el Procicat ja va emetre en el seu dia un informe que definia aquests espais com a “beneficiosos” per als infants i no considerava “adient” tancar-los, traslladant drets i deures tant a les famílies com a les administracions locals per tal de garantir-ne el seu ús en condicions de seguretat sanitària.És en aquest context que l’Ajuntament es planteja ara reobrir els espais d’esbarjo, coincidint amb la mobilització de les famílies. “Plantejaré al comitè d’emergències que és millor que els nens estiguin en espais oberts, que les superfícies no contagien i que les UCI estan controlades”, afirma la regidora.La reunió del comitè d’emergències està convocada per aquest dilluns. “Volem que els nens puguin jugar. Potser ara sí que és el moment”, confessa Seijo. Amb tot, el moviment veïnal prepara un manifest per adreçar-se al Síndic de Greuges i no descarten manifestacions en les pròximes setmanes si la situació no es recondueix.