Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Familiars i responsables de l’escola Canigó viatgen a Costa d’Ivori per fer tornar el grup “com més aviat millor”

ACN Barcelona.-Quatre persones, entre familiars i responsables del Col·legi Major Bonaigua i l’escola Canigó, han viatjat aquest diumenge a Costa d’Ivori per fer tornar el grup accidentat dissabte “com més […]

Avatar
Agències 24/06/2019

ACN Barcelona.-Quatre persones, entre familiars i responsables del Col·legi Major Bonaigua i l’escola Canigó, han viatjat aquest diumenge a Costa d’Ivori per fer tornar el grup accidentat dissabte “com més aviat millor”. En l’accident va morir una professora dels centres i sotsdirectora del Col·legi Canigó, Teresa Cardona, de 43 anys. Responsables de l’escola consultats per l’ACN asseguren que encara no hi ha cap concreció de quan podran tornar, ni de com i quan es podrà fer la repatriació del cadàver. El grup el formaven 30 persones –27 estudiants a punt de començar la universitat i 3 professores–. Van viatjar el 21 de juny a Abidjan per començar un camp de treball a Yamoussoukro, a favor d’una escola pública local.

L’accident mortal va ser dissabte, durant el trajecte entre Abidjan i Yamoussoukro. Un dels dos autobusos en què viatjaven hauria punxat una de els rodes, el conductor va perdre el control del vehicle, va sortir de la carretera i va bolcar. És en aquest accident on va morir la professora.També van resultar ferides deu alumnes, mentre que el conductor va rebre l’alta de seguida. Totes elles van ser traslladades a un hospital de la zona dirigit per l’Ordre de Malta. Diumenge ja es va poder traslladar totes les ferides a Abidjan on se’ls va tornar a fer una nova revisió a un hospital de la ciutat.Des de l’escola agraeixen els habitants la seva col·laboració en el rescat i per donar l’avís als serveis mèdics. També s’han posat a disposició de les famílies l’Ambaixada d’Espanya a Costa d’Ivori, així com el cònsol de Costa d’Ivori a Barcelona. També expliquen que a Costa d’Ivori, diverses persones de l’Opus Dei del país (una metgessa i responsables de residències, entre altres) han acollit el grup.