Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Facua veu “una absoluta presa de pel” fixar el preu màxim de les mascaretes quirúrgiques en 72 cèntims

ACN Barcelona.-L’associació de consumidors Facua considera “una absoluta presa de pel” que el govern espanyol fixi el preu màxim de les mascaretes quirúrgiques en 72 cèntims. El preu és una […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-L’associació de consumidors Facua considera “una absoluta presa de pel” que el govern espanyol fixi el preu màxim de les mascaretes quirúrgiques en 72 cèntims. El preu és una rebaixa respecte a l’anterior –de 0,96 cèntims– però és un descens que encara deixa el valor final per sobre de “la majoria de preus de mercat” que, segons Facua, oscil·len entre 20 i 50 cèntims. A més, han recordat que abans de la pandèmia els fabricants estatals subministraven aquestes mascaretes als distribuïdors per 3 cèntims. L’organització veuria adequat pagar 10 cèntims per unitat. A més, també creuen que la baixada de l’IVA del 21% al 4% serà “insuficient” si no va acompanyat d’una baixada “dràstica” del preu màxim, cosa que “no s’ha produït”.

“Determinats fabricants, intermediaris i grans establiments estan incorrent en una enorme especulació en ampliar els marges de benefici desproporcionats”, ha criticat el secretari general de l’associació, Rubén Sánchez, en declaracions citades en un comunicat.