Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Facua demana a la JEC que inclogui els viatges familiars entre les causes per lliurar-se de la mesa electoral

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Davant la convocatòria d’eleccions generals el proper 23 de juliol, Facua-Consumidors en Acció ha sol·licitat a la Junta Electoral Central (JEC) que inclogui els viatgers familiars entre les causes per lliurar-se de la mesa electoral, com a president o vocals. Facua sol·licita que les vacances contractades abans del 30 de maig siguin causa d’exempció el 23-J i reclama “sensibilitat” a la JEC davant uns comicis que se celebren per primera vegada “en un període d’alta tradició de vacances a Espanya”. “Es tracta d’un fet sense precedents en la nostra història democràtica que pot tenir conseqüències costoses per als ciutadans cridats a participar en meses electorals i que ja tinguin contractats viatges de vacances”, ha insistit Facua.

De fet, l’associació de consumidors recorda que una de les causes eximents de participació en una mesa electoral són “esdeveniments familiars d’especial rellevància” que resultin inajornables o que el seu ajornament provoqui perjudicis econòmics importants. Així ho estableix la instrucció 6/2011, de 28 d’abril, de la Junta Electoral Central, d’interpretació de l’article 27.3 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General. En aquest sentit, Facua demana que siguin considerats “esdeveniments familiars d’especial rellevància” aquells viatges realitzats en família o que tinguin per objecte visitar familiars, contractats abans del 30 de maig i que coincideixin amb el 23-J.

Publicitat

“En no existir cap concreció en la instrucció de la JEC, és molt possible que les juntes electorals de zona adoptin criteris interpretatius dispars, amb perjudicis i greuges per a molts ciutadans”, ha apuntat l’associació de defensa dels consumidors, que espera “sensibilitat” i “celeritat” en el pronunciament de la Junta Electoral Central. Finalment, Facua espera que les notificacions per participar a les meses electorals es produeixin en terminis suficients per tal que les juntes electorals de zona puguin pronunciar-se davant les nombroses sol·licituds d’exempció que plantegin els ciutadans. “I que no es produeixin casos de silenci que provoquin indefensió”, ha conclòs l’entitat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió