Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Expoquimia i Equiplast esperen rebre 20.000 persones en una edició marcada pels “canvis brutals” per la descarbonització

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Expoquimia i Equiplast tornen a celebrar-se al recinte de Fira de Gran Via amb un format “normal” després de celebrar un saló marcat per la pandèmia el setembre del 2021. Els esdeveniments triennals congregaran 590 empreses i 1.500 marques, un 70% més que fa dos anys però un 4% menys que el 2017. Ara, el pavelló 3 farà el ple amb l’expectativa de rebre 19.000 visitants professionals. Entre el 30 de maig i el 2 de juny, els salons posaran el focus en el foment de l’economia circular i la digitalització en un moment “de revolució” i d’incertesa marcat pels “canvis brutals” per la descarbonització i per la “mala imatge” d’indústries com la del plàstic.

“No som els dolents. El sector està molt conscienciat amb reciclar”, ha assegurat Bernd Roegele, en una presentació aquest dijous. De la mateixa manera, el president d’Expoquimica i director general de BASF, Carles Navarro, ha assegurat que “la química a Europa s’ha posat les piles de manera decidida” per a ser més circular i descarbonitzada. Navarro ha assegurat que “el gran tret diferencial de l’edició” és aquesta aposta per la sostenibilitat.

Publicitat

Una de les novetats dels esdeveniments que se celebrarà per primer cop a la primavera serà un sopar de gala al MNAC el 31 de maig amb 600 persones per valorar la indústria química i on es premiarà les empreses Repsol, Inditex, Fuelium i H2site.

La maquinària tindrà un pes especial en aquests salons industrials, sobretot en el d’Equiplast on el sector ha fet un esforç per portar infraestructura que estarà en funcionament. “Estem muntant una planta de producció a Fira”, ha assegurat Roegele. Els sectors se celebren cada tres anys, precisament, per la inversió que suposa pels expositors i per donar temps al sector per presentar novetats.

Si bé Equiplast ha recuperat el nombre d’empreses expositores que tenien abans de la pandèmia, en el cas d’Expoquímia “hi ha camp per córrer” per assolir la xifra de l’octubre del 2017. El sector químic acollirà un centenar d’empreses expositores menys, una davallada que l’organització ha explicat per l’efecte de la covid i també pels canvis estratègics que estan implementant per fer-lo un esdeveniment que representi tota la indústria.

Pel que fa al visitant internacional, hi haurà un 35% d’expositors internacionals al sector del plàstic i un 20% al de la química, amb especial presència de companyies xineses i turques.

L’organització presentarà un estudi per quantificar l’impacte que tenen aquests sectors, que facturen 90.000 milions d’euros a l’Estat en el cas de la química i 28.000 en el cas del plàstic.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió