Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Es constitueix la taula de treball interdepartamental de la cultura impulsada per la CUP al ple de política general

ACN Barcelona.-La taula de treball interdepartamental del sector cultural s’ha constituït aquest dilluns, impulsada pel grup parlamentari de la CUP-CC a través d’una proposta de resolució aprovada per unanimitat al […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Barcelona.-La taula de treball interdepartamental del sector cultural s’ha constituït aquest dilluns, impulsada pel grup parlamentari de la CUP-CC a través d’una proposta de resolució aprovada per unanimitat al ple de política general. L’objectiu de la taula, on hi participen treballadors i treballadores dels diferents sectors culturals, és consensuar les polítiques públiques per fer front a la crisi que pateix el sector per motius estructurals, agreujada amb la crisi de la covid-19. La CUP ha criticat que la conselleria de Cultura hagi estat “intermitent” durant aquesta legislatura i que en tres anys hi hagi hagut tres conselleres diferents. Això “evidencia” que no ha estat una “prioritat” pel Govern, tal com han denunciat els anticapitalistes.

Durant la reunió d’avui, la diputada de la CUP-CC Natàlia Sánchez ha manifestat la situació de “precarietat i intermitència” amb què ja es trobaven els i les treballadores de l’àmbit de la cultura abans de la pandèmia, i que les mesures de restricció de la interacció social han augmentat. En aquest sentit han emplaçat la resta d’actors a eradicar les males pràctiques en relació a la contractació d’artistes des de les administracions públiques i privades.També ha posat sobre la taula la necessitat que les institucions entenguin la cultura com un dret essencial i, per tant, dissenyar de forma prioritària una estratègia per garantir que la cultura pugui mantenir la seva activitat malgrat les restriccions derivades de la crisi sanitària.