Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Ercros preveu guanyar entre 15 i 20 MEUR durant el primer trimestre, quatre vegades més respecte a l’any passat

ACN Barcelona.-Ercros té previst obtenir un benefici d’entre 15 i 20 milions d’euros durant aquest primer trimestre, una xifra que seria prop de quatre vegades superior als guanys registrats durant […]

Agències 09/06/2021

ACN Barcelona.-Ercros té previst obtenir un benefici d’entre 15 i 20 milions d’euros durant aquest primer trimestre, una xifra que seria prop de quatre vegades superior als guanys registrats durant el mateix període de l’any passat (4,4 MEUR). Alhora, situa el benefici brut d’explotació (ebitda) dins un rang d’entre 40 i 45 MEUR (+53% interanual) i l’increment de les vendes entre un 8% i un 12%. Segons ha informat la companyia en un comunicat remès aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la tendència observada durant el primer trimestre “previsiblement es mantindrà durant la resta de l’any”. En aquest sentit, el grup químic apunta que l’any 2021 serà “clarament millor” que el 2020, marcat per la crisi de la covid-19.

Les estimacions s’han realitzat sobre la base dels resultats tancats a l’abril i les tendències del mercat durant els mesos de maig i juny.Segons Ercros, els principals factors que han influït en els resultats de l’any 2020 han estat l’augment del preu de l’energia elèctrica i les matèries primeres, la manca de disponibilitat d’algunes matèries primeres, l’encariment dels nolis –els preus estipulats per a transportar mercaderies pel mar- i l’amenaça de possibles noves soques de coronavirus. Si bé les previsions són optimistes, la companyia alerta que l’aparició d’algun d’aquests riscos podria conduir novament a un major nivell d’incertesa de cara a la segona meitat de 2021.