Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

ERC pregunta al govern espanyol si obrirà una comissió d’investigació pels vincles de l’Imam de Ripoll amb el CNI

ACN Madrid .-ERC ha entrat una bateria de preguntes al Congrés perquè el govern espanyol respongui sobre els suposats vincles de l’Imam de Ripoll amb el CNI. La formació pregunta […]

Agències 23/06/2020

ACN Madrid .-ERC ha entrat una bateria de preguntes al Congrés perquè el govern espanyol respongui sobre els suposats vincles de l’Imam de Ripoll amb el CNI. La formació pregunta l’executiu si pensa obrir una comissió d’investigació per aclarir la vinculació i “les presumptes informacions que pogués tenir en relació a l’organització dels atemptats” de l’agost del 2017. També vol saber si Interior obrirà una investigació interna per aclarir “per què la Guàrdia Civil va tardar més de mig any en remetre la documentació provinent de la comissió rogatòria internacional a l’Audiència Nacional”.

En aquest sentit, reclamen per què a l’informe final del sumari de la Benemèrita “no s’indexen ni s’assenyalen” les declaracions que el president de la mesquita Youseff de Diegem, a Bèlgica, que hauria assegurat –segons una informació publicada pel diari Público- que Es Satty parlava amb els serveis secrets espanyols des del 2016. Esquerra també demana quines mesures de control democràtiques sotmet el govern al CNI. La formació es pregunta per què Guàrdia Civil no va enviar al jutge l’informe fins set mesos després de que el tinent fiscal de l’Audiència Nacional els remetés l’expedient de la fiscalia belga sobre la declaració del president de la mesquita belga per al seu estudi i traducció. En aquest sentit, afirmen que els destacats de l’índex de l’informe –de 300 pàgines i amb un CD-ROM- sense que es fes “referència” a la seva declaració en relació a l’Imam de Ripoll.