Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

ERC-AM demana el cessament del gerent del Consell del Pla d’Urgell per la gestió d’uns pagaments “irregulars”

ACN Mollerussa.-El grup d’ERC-AM al Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha traslladat un escrit al president de l’ens comarcal, Rafel Panadés, en què li demana que proposi al Ple el […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Mollerussa.-El grup d’ERC-AM al Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha traslladat un escrit al president de l’ens comarcal, Rafel Panadés, en què li demana que proposi al Ple el cessament del gerent del Consell, Carles Esquerda, per uns pagaments a uns treballadors de la institució que van es efectuar el desembre del 2019 i que la Comissió Jurídica Assessora ha declarat “irregulars”, segons ha explicat aquest dimarts el portaveu del grup republicà. Carles Palau ha dit que el grup d’ERC “no està posant el punt de mira en els treballador” de l’ens comarcal, perquè “senzillament són les víctimes de tota aquesta situació”. “No volem que se’ls perjudiqui més del què se’ls ha estat perjudicant aquest darrer any”, ha expressat Palau.

Segons el republicà, el fet que ara s’hagin de retornar aquests diners, que ascendeixen a 15.000 euros pel dictamen de la Comissió Jurídica i per acord del Ple, “evidencia una manca de direcció i de lideratge que ha generat malestar dins de la plantilla”. A més, segons Palau, s’ha vist “agreujada per la postura tant del president com del gerent”, després que afirmessin que “aquesta era una mera qüestió tècnica i hi havia la intenció política -per part de l’equip de govern- de buscar la fórmula que fes possible aquests pagaments, finalment, poguessin efectuar malgrat els acords adoptats anteriorment”. A la vegada, Palau ha apel·lat a la “responsabilitat” dels càrrecs que van ser escollits per portar les regnes de l’ens comarcal. Així, ha assenyalat directament a Esquerda a l’afirmar que “va ser el gerent qui va signar les nòmines del mes de desembre, qui va portar una proposta al Ple per la qual es modificava el pressupost en 12.000 euros i qui, finalment, va signar-les per 15.000 euros”. Per que, a més que les quantitats no són els acordades pel Ple, tampoc es va signar bé ni s’han pagat adequadament aquests diners’. Per als republicans, el detonant que ha portat els republicans a demanar al president comarcal que proposi el cessament de l’actual gerent ha estat l’enviament d’un correu electrònic “amb avisos i amenaces velades, als treballadors de la casa que poguessin mostrar la seva disconformitat d’estar subjectes a possibles denúncies per assetjament”, ha explicat Carles Palau. El portaveu republicà al Consell del Pla d’Urgell considera que “el govern comarcal torna a contradir-se, buscant una nova fórmula inexistent per a justificar tot aquest desgavell, sense preocupar-los el fet d’estar jugant amb els treballadors, els quals són, en definitiva, les víctimes d’aquest despropòsit intolerable que només demostra la incompetència en la gestió”.