Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Entra en funcionament el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf

ACN Vilanova i la Geltrú.-El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf ha entrat en funcionament aquesta setmana, amb la primera reunió del Consell Rector. El Govern dona així […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Vilanova i la Geltrú.-El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf ha entrat en funcionament aquesta setmana, amb la primera reunió del Consell Rector. El Govern dona així per enllestit el procés de fusió dels Consorcis de les dues comarques, aprovat el mes de febrer passat. El Consell Rector el formen representants del Departament de Salut, el Servei Català de la Salut (CatSalut), el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Consell Comarcal del Garraf, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes –els tres municipis amb centres hospitalaris-. Aquest òrgan se centrarà en definir i aprovar els plans d’actuació.

Segons informa aquest dimarts el Departament de Salut, des del Consell Rector també es treballarà per impulsar actuacions que atraguin els millors professionals i ser més actius per fidelitzar els actuals membres de la plantilla. El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf és una organització íntegrament pública, majoritàriament participada pel Departament de Salut, que integra 32 municipis de les dues comarques –més Cunit, del Baix Penedès-. En conjunt, ofereix 280 llits d’aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 residencials. Es calcula que realitza unes 20.000 altes d’aguts al cap de l’any.