Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Entitats reclamen aplicar la resolució parlamentària per la moratòria de nous projectes d’incineració

ACN Barcelona.-La Plataforma Ciutadania Residu Zero ha reclamat fer front a l’”emergència de residus” i ha demanat al Govern que executi la moratòria a nous projectes d’incineració. La Plataforma, integrada […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-La Plataforma Ciutadania Residu Zero ha reclamat fer front a l'”emergència de residus” i ha demanat al Govern que executi la moratòria a nous projectes d’incineració. La Plataforma, integrada per una seixantena d’organitzacions, ha recordat que el Parlament va aprovar una resolució al març en aquest sentit i per això ha instat el Govern a “emprar els instruments normatius vigents per fer-la realitat en aquesta legislatura”. Ha acusat el Departament de Territori i Sostenibilitat de negar-se a aplicar la resolució i l’ha instat a retirar el document presentat per justificar la no aplicació ja que té “greus errors, dades falses i distorsions de la normativa comunitària de residus (…), amb la intenció de noc omplir la resolució”.

La Plataforma ha alertat que aquesta “vulneració” permetria la construcció d’una incineradora a Cerca (Berguedà) i una a Juneda (Les Garrigues), així com l’amplaició o remodelació de les ja existents i mantenir la crema de residus en fàbriques de ciment.Per això, les entitats han signat un manifest on demanen al Govern “respectar i fer complir” la resolució parlamentària i que es faci abans que acabi la legislatura. També han demanat aplicar una moratòria a la construcció de nous abocadors fins que no s’aprovi la Llei Residu Zero de prevenció de Residus. En aquest sentit, ha reclamat l’aprovació d’aquesta normativa amb la incorporació de les eines fiscals i de model productiu i industrial, així com de control de les emissions.