Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Endesa demana reduir la “carrega fiscal” per invertir fins a 7.500 MEUR i crear 12.000 llocs de feina

ACN Barcelona.-Endesa ha assegurat que podria invertir 7.500 milions d’euros entre aquest any i el final de 2022 si es redueix la “pressió reguladora i la càrrega fiscal”. En aquest […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-Endesa ha assegurat que podria invertir 7.500 milions d’euros entre aquest any i el final de 2022 si es redueix la “pressió reguladora i la càrrega fiscal”. En aquest cas, el conseller delegat de la companyia, José Bogas, ha anunciat que l’empresa podria invertir 1.700 milions d’euros més als previstos inicialment per als tres exercicis en el pla estratègic i generar fins a 12.000 llocs de treball directes i indirectes. “El compromís d’Endesa amb el nostre país és indestructible, sòlid i decidit. Serem un dels principals inversors industrials a Espanya durant els tres pròxims anys i un motor clau per a la recuperació econòmica”, ha assegurat en el Consell Assessor Internacional de San Telmo Business School.

La companyia compta amb un “ambiciós” pla d’inversions a l’Estat, basat en aconseguir els objectius per a la transició ecològica mitjançant la descarbonització, la digitalització dels processos i l’electrificació de la demanda energètica.Com a mesura essencial per afrontar la recuperació econòmica a l’Estat, el conseller delegat de la companyia ha proposat un “model de col·laboració público-privada, en aliança amb empreses com Endesa, amb capacitat per invertir, com el principal motor de creixement i vector d’inversió i generació d’ocupació”.