Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

En Comú Podem exigeix l’alliberament de les patents de les vacunes de la covid-19

ACN Barcelona.-En Comú Podem ja va emplaçar el mes d’abril als grups parlamentaris a convocar un ple específic sobre covid-19 i salut mental al Parlament. En aquest sentit, el partit […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Barcelona.-En Comú Podem ja va emplaçar el mes d’abril als grups parlamentaris a convocar un ple específic sobre covid-19 i salut mental al Parlament. En aquest sentit, el partit ha tornat a demanar aquest dijous l’alliberament de les patents de les vacunes, a través d’una proposta de resolució. El portaveu, David Cid, ha denunciat que les empreses farmacèutiques tenen el monopoli de la producció, el subministrament i la distribució de les vacunes malgrat la gran inversió de diners públics que han rebut per a fabricar-les. També ha assegurat que “el ritme lent del procés de vacunació, així com els efectes en els drets de ciutadania i en l’economia” esdevenen les condicions d’excepcionalitat que legitimen l’alliberament de les patents de les vacunes.

“Aquesta gran inversió pública contrasta amb el fet que la gestió de les patents està significant, per a la indústria farmacèutica, grans beneficis que es queden al sector privat que és qui té aquestes patents”, ha dit Cid.D’aquesta manera, En Comú Podem ha instat al Govern a traslladar al govern espanyol i a la Comissió Europea que les indústries farmacèutiques que disposen de vacunes de provada eficàcia, n’alliberin les patents i permetin una transferència de coneixement i producció per accelerar al màxim possible la capacitat global de producció de les vacunes. També ha demanat incrementar les aportacions al Fons COVAX i al conjunt de polítiques de cooperació perquè les vacunes arribin als països en vies de desenvolupament. Els comuns també han exigit incrementar el pressupost de salut per enfortir el sistema públic de salut.