Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

En Comú Podem acusa Borràs i Junts de situar “els interessos partidistes” per damunt el Parlament

ACN Barcelona – En Comú Podem ha acusat Junts i la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, de situar “els interessos partidistes” per damunt el Parlament. En una roda de […]

Agències 28/07/2022

ACN Barcelona – En Comú Podem ha acusat Junts i la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, de situar “els interessos partidistes” per damunt el Parlament. En una roda de premsa posterior a l’anunci de la suspensió, el portaveu de la formació, David Cid, ha qualificat el discurs de Borràs de “lamentable”, tot remarcat que la dirigent de Junts “mai hauria d’haver estat presidenta” de la cambra per la seva implicació en el cas de presumpte fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En aquest sentit, Cid ha assegurat que el cas de Borràs “no és persecució política” sinó “corrupció” i ha reconegut que ha sentit “vergonya aliena” per la situació.

Durant la seva intervenció, Cid ha criticat que Borràs assenyalés directament alguns dels diputats que no la volien al capdavant del Parlament, recordant que més del 75% dels membres de la cambra han avalat la seva suspensió.

Per altra banda, el portaveu d’En Comú Podem ha assenyalat la CUP i ERC, formacions que “van desitjar que Borràs fos investida presidenta del Parlament quan ja pesava la seva situació de presumpta corrupció”.

Davant els fets, Cid confia que la suspensió de Borràs sigui “un punt d’inflexió” perquè la cambra catalana “deixi de ser notícia pels seus embolics” i perquè es posi punt final a la situació d’interinatge que viu el Parlament des de fa deu mesos. “Cal girar pàgina i que escollim un nou president o presidenta”, ha conclòs.