Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els vuit centres territorials de la Xarxa d’Arts Visuals de Catalunya reobren les portes

ACN Barcelona.-Els vuit centres territorials que integren la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya reobren les seves portes amb les garanties i mesures de seguretat sanitària […]

Avatar
Agències 17/06/2020

ACN Barcelona.-Els vuit centres territorials que integren la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya reobren les seves portes amb les garanties i mesures de seguretat sanitària necessàries, ha anunciat el Departament de Cultura. En els propers dies reobriran al públic el Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat, que obrirà el 30 de juny. El Centre d’Art Tarragona ho farà el 23 de juliol, amb la primera exposició després del confinament amb un nou espai dedicat a les arts contemporànies, “La Casa Canals”, i el M|A|C Mataró Art Contemporani reobrirà el 19 de setembre amb el Festival Panòptic.

Actualment hi ha centres que ja han obert les seves portes. El primer en tornar a obrir va ser l’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies, que va reiniciar la seva activitat el passat 2 de juny, seguit del Bòlit Centre d’Art Contemporani. Girona, que va fer-ho el 4 de juny. El Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació va reprendre l’activitat el 9 de juny; Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta, l’11 de juny i el Centre d’Art la Panera de Lleida aquest dilluns.Després de l’aturada completa de la seva activitat per la pandèmia i l’emergència sanitària, els Centres i Espais d’Arts Visuals volen garantir un desconfinament segur i emprendre totes les mesures de prevenció fixades per les autoritats sanitàries. La neteja i desinfecció adequada dels espais, l’obligatorietat de l’ús de mascaretes, el manteniment de les distàncies de seguretat interpersonal i la regulació dels aforaments, tant en interiors com en espais oberts, són les prioritats en la reobertura, ha explicat el Departament. Així mateix, és indispensable que els centres i espais d’arts visuals puguin reprendre l’activitat, atesa la rellevància que representen a l’hora de posar en valor les pràctiques artístiques contemporànies i l’eina transversal de participació ciutadana.Com ja es va anunciar recentment, amb l’aprovació a principis de juny del nou Decret del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya, la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya, constituïda l’any 2010, formarà part del Sistema juntament amb altres equipaments del país i tindrà el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) com a capçalera. Així es donarà resposta a la necessitat de consolidar i institucionalitzar les arts visuals a Catalunya.