Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els veïns de la Placeta del Teatre de Banyoles critiquen la gestió de l’Ajuntament amb el toc de campanes

ACN Banyoles.-L’Associació de Veïns de la Placeta del Teatre de Banyoles critica la gestió que ha fet l’Ajuntament amb la recuperació del toc de campanes de l’església de Santa Maria […]

Avatar
Agències 05/08/2021

ACN Banyoles.-L’Associació de Veïns de la Placeta del Teatre de Banyoles critica la gestió que ha fet l’Ajuntament amb la recuperació del toc de campanes de l’església de Santa Maria dels Turers durant la nit. Segons l’entitat, el consistori ha tardat “quinze dies” a respondre la sol·licitud d’informació i asseguren que l’equip de govern local “en cap moment” ha volgut escoltar “la veu de la ciutadania”. Per altra banda, recorden que mantenen la recollida de firmes perquè volen que el so de les campanes mantingui la intensitat original i no accepten que sonin més fluixes durant la nit. Per això mantindran la campanya, tot i haver superat les 500 firmes.

Malgrat que ja s’hagi recuperat el toc de campanes de l’església de Santa Maria dels Turers de Banyoles durant la nit, el tema segueix portant cua. L’Associació de Veïns de la Placeta del Teatre de Banyoles s’ha mostrat crítica pel paper que ha tingut el govern local amb aquest assumpte. Els representants veïnals creuen que se’ls ha deixat de banda i l’alcalde s’ha centrat només en escoltar el propietari dels apartaments turístics que s’havia queixat i el rector de la parròquia.Des de l’associació afirmen que de seguida van demanar informació al govern local, però aquest ha tardat “quinze dies” a respondre per escrit. A més, la resposta tampoc satisfà a l’entitat veïnal per la poca precisió de la intenció de recuperar el repic de campanes. Tot i així, els veïns afirmen que volen saber si la restauració del so serà al mateix volum que el d’abans o no.De fet, l’associació de veïns s’ha mostrat contrària a reduir els decibels de les campanes durant la nit. Així ho van deixar per escrit en un manifest que encapçala la recollida de signatures iniciada aquest mateix dilluns. Per això, els veïns afirmen que seguiran endavant amb la recollida de firmes i detallen que ja han superat el mig miler de suports.Consideren que aquesta recollida de signatures és un element de participació ciutadana per saber l’opinió dels veïns sobre aquest conflicte. Tot i així, critiquen que no hagi estat el consistori de Banyoles qui hagi liderat aquest procés de participació.En un comunicat enviat als mitjans de comunicació aquest dijous a la nit, l’associació de veïns critica al govern de Banyoles de no voler escoltar l’opinió dels veïns del municipi. Consideren que el debat no s’hauria d’haver limitat al rector de la parròquia i el propietari dels apartaments que va queixar-se de les molèsties. Pels veïns, això ha fet que “l’interès particular hagi passat per davant del col·lectiu”, ja que només s’ha escoltat un veí contrari al so de les campanes i no a la resta de banyolins.Per aquest motiu han demanat al consistori que dissenyi un model de participació ciutadana per garantir que en futurs conflictes hi hagi els mecanismes suficients per conèixer l’opinió dels veïns. De fet, l’associació acusa al govern local de manca d’interès en “escoltar la veu de la ciutadania”.