Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Els treballadors de Correus de Terrassa faran dilluns mitja jornada de vaga per reclamar més personal

ACN Terrassa.-Els treballadors de les tres unitats de repartiment de Correus a Terrassa duran a terme el proper dilluns, 31 de maig, mitja jornada de vaga per reclamar més personal. […]

Agències 28/05/2021

ACN Terrassa.-Els treballadors de les tres unitats de repartiment de Correus a Terrassa duran a terme el proper dilluns, 31 de maig, mitja jornada de vaga per reclamar més personal. Tot i que inicialment es tractava d’una vaga indefinida, els representants de la plantilla han optat per fer la protesta dilluns i durant mitja jornada, després que l’empresa ha dut a terme diverses contractacions temporals en els darrers dies. No obstant, i davant del fet que no es tracta de cobertures indefinides dels llocs de treball, mantenen vigent la convocatòria de vaga indefinida, que podrien reactivar-la si la direcció de Correus no atén les seves reclamacions. La plantilla té previst iniciar la protesta a mig matí i concentrar-se davant de l’Ajuntament de la ciutat.

La plantilla veu amb bons ulls l’aposta de l’empresa per reforçar el col·lectiu, i per aquest motiu la protesta se cenyirà ara per ara a un sol dia. “La contractació és inestable, moltes no duren més de dues setmanes, però com a gest hem decidit passar la vaga indefinida a una d’un sol dia, a l’espera de veure com ho resol l’empresa”, explica Carlos Torres, portaveu dels treballadors.Esperen que la direcció de Correus s’avingui a trobar una solució per alliberar la càrrega i trobi una solució estable per a la plantilla: “L’empresa ha fet un pedaç per sortir del pas, però cal una contractació estable i de llarga durada”, adverteix.Torres destaca que la ciutat hauria de tenir 95 carters, i que a dia d’avui només en té entre 60 i 70. Segueix la vaga a SabadellMentrestant, la plantilla de Correus manté la vaga iniciada a la unitat de repartiment número 4 el dia 6 d’abril. En el seu cas, reclamen que la direcció reforci el nombre de treballadors de manera estable, motiu pel qual han aturat el servei, amb afectació a unes 70.000 persones del nord de la ciutat.Aquesta mateixa setmana han traslladat la seva protesta a Madrid, on es van reunir amb grups del Congrés dels Diputats amb l’objectiu de buscar suports per pressionar la direcció de l’empresa.