Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Els treballadors d’Alfisa a Santa Margarida i els Monjos començaran dilluns una vaga indefinida

ACN Santa Margarida i els Monjos.-Els 95 treballadors d’Alfisa a la planta de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), dedicada a fabricar peces per a automòbil, començaran dilluns 14 […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Santa Margarida i els Monjos.-Els 95 treballadors d’Alfisa a la planta de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès), dedicada a fabricar peces per a automòbil, començaran dilluns 14 de setembre una vaga indefinida. Segons ha avançat Eix Diari i ha confirmat l’ACN, el motiu principal és reclamar a l’empresa la meitat de la nòmina pendent de l’agost i forçar una “reacció” de l’administració, ja que la plantilla assegura que la fàbrica acumula nombrosos impagaments i ha entrat en una “lluita” amb Renault –principal client-. “I nosaltres estem al mig”, lamenta el comitè d’empresa, que recorda que la planta fa mesos que no té subministrament de llum ni gas, i ara s’abasteix a través de generadors externs. La plantilla tem que l’empresa acabi tancant la fàbrica.

Els treballadors apunten que l’activitat està aturada des d’aquest dimecres perquè la direcció d’Alfisa també acumula impagaments amb l’empresa subministradora de gasoil per als generadors. Segons ha detallat el comitè a l’ACN, la direcció ha instat els treballadors a acollir-se a un permís retribuït de dos dies –dimecres i dijous-, amb previsió de reprendre l’activitat dilluns. La plantilla, però, es nega a treballar en aquestes condicions i el dia 14 començaran una vaga indefinida.L’anunci dels treballadors d’Alfisa arriba enmig de la mobilització que ja hi ha al Penedès pels anuncis de tancament de Saint-Gobain Glass a l’Arboç i Bosch a Castellet i la Gornal, dues altres empreses dedicades a complements del sector de l’automoció.