Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els treballadors d’Acciona alerten d’una “guerra social” contra l’empresa i Nissan si no es desencallen les negociacions

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-La negociació entre els treballadors i Acciona, la principal empresa subcontractada de Nissan, continua estancada després que la quarta reunió sobre l’ERO acabés sense acord. La plantilla exigeix la retirada dels 500 acomiadaments i reclama a Acciona que expliqui els motius que justifiquen el trencament del contracte amb Nissan, que es queda a Catalunya fins a finals del 2021. Al llarg de cinc hores de negociació als Serveis Territorials del Departament de Treball, la companyia no ha entregat una còpia del contracte mercantil als sindicats, tal com demanaven. “Si no s’arriba a un acord en la mateixa línia que els companys de Nissan iniciarem una guerra social contra Acciona i contra Nissan”, ha dit Manuel Núñez, president del comitè.

L’empresa tenia un contracte amb la multinacional nipona que expirava el març del 2021 però la relació entre totes dues es va trencar el 5 d’agost, just després que Nissan arribés a un acord que posposava el tancament a desembre del 2021.Els treballadors d’Acciona tenen la sensació que l’empresa “només busca passar el tràmit” i lamenten que l’empresa “no es digni” a presentar els documents “necessaris”, apunta Núñez, que afegeix: “Fins el dia d’avui no hi ha hagut un període de consultes com a tal”.Aquest dimecres l’equip de l’empresa s’ha compromès a enviar comunicacions amb Nissan que demostren que el fabricant no tenia voluntat negociadora per renegociar el contracte amb Acciona, un cop tancada la data de tancament el desembre del 2021. D’aquesta manera, la companyia multiservei vol justificar el suposat incompliment del contracte que ha provocat el trencament.La pròxima reunió se celebrarà divendres i serà una de les darreres ja que el periode de consultes s’acaba el 23 de setembre. Els treballadors han promès que, si no hi ha entesa, judicialitzaran l’ERO i iniciaran mobilitzacions més contundents contra les dues empreses. “Si no s’arregla i no s’arriba a un acord en la línia que els companys de Nissan, s’iniciarà una guerra social contra Acciona i contra Nissan”, ha reblat Núñez.La planta de Nissan a la Zona Franca està produint a un ritme més baix de l’habitual, amb 40 unitats al dia. L’automobilística nipona està a l’espera de conèixer com es resol el període de consultes i, mentrestant i com a alternativa, està formant els treballadors en les tasques logístiques que feia Acciona.D’altra banda, segueix en curs la demanda per cessió il·legal que uns 300 treballadors d’Acciona van presentar contra Nissan. Un escenari que, fa que un inversor s’ho pensi dues vegades abans d’apostar pels terrenys després del desembre del 2021, apunta Josep Pérez, advocat del Col·lectiu Ronda que ha presentat aquesta demanda. El mateix col·lectiu ha pressionat Inspecció de Treball perquè requereixi que Nissan s’impliqui en el conflicte d’Acciona, la principal empresa subcontractada de la multinacional japonesa a Catalunya.Des que es va trencar el contracte entre el fabricant japonès i l’empresa subcontractada, els treballadors han engegat un cicle de mobilitzacions i s’han declarat en vaga indefinida. Després de l’assemblea celebrada dilluns a les cotxeres de Sants, s’ha convocat una altra reunió de tota la plantilla al camp de futbol de la Guineueta per pactar el full de ruta a seguir. Aquesta reunió ha estat convocada pel Col·lectiu Ronda i no pel comitè d’empresa, que s’espera al cap de setmana per a fer-ho.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió