Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Els sindicats valoren positivament les dades d’atur de l’abril, però avisen que la millora dels salaris és “inajornable”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – CCOO i UGT han rebut amb optimisme la dada de l’atur registrat a l’abril coneguda aquest dijous, malgrat això, han coincidit en reclamar millores salarials per compensar l’actual context d’inflació. “El creixement dels preus que redueix el poder adquisitiu de les llars, i els marges i beneficis de les empreses que no paren de créixer, fan inajornable una política que faciliti la distribució de la renda”, apunten des de Comissions. Amb unes dades que indiquen un descens de 9.506 persones desocupades, els sindicats continuen demanant fer front a reptes com l’atur estructural, que continua afectant dones i majors de quaranta-cinc anys.

Des d’UGT avisen també de l’increment de la “pobresa laboral”, la pèrdua del poder adquisitiu de les famílies amb les rendes més baixes i l’augment de les situacions de vulnerabilitat. Paral·lelament, des de CCOO demanen recuperar la qualitat dels serveis d’ocupació amb una oferta personalitzada que faciliti la millora dels perfils competencials.

Publicitat

“Tenir 338.795 persones registrades a l’atur i al mateix temps organitzacions patronals demanant fer contractacions en origen és un autèntic sense sentit”, avisen des del sindicat. D’altra banda, alerten que els “forts canvis tecnològics” que venen que reclamen “anticipació, millora i adaptació dels perfils competencials”.

Tal com recorda UGT, la coincidència de la Setmana Santa amb l’inici del mes d’abril ha contribuït a la reducció de registrats a les llistes dels serveis d’ocupació per tercer mes consecutiu i la creació d’ocupació. “En aquest sentit, l’augment del turisme i el bon temps són factors que habitualment es troben darrere dels indicadors positius en aquests mesos de l’any”, ressalten des del sindicat.

Tanmateix, aposten per reformar les causes i el cost de l’acomiadament per a dotar de major estabilitat i seguretat les relacions laborals, obstaculitzant el recurs fàcil a l’acomiadament barat i recuperant totes les garanties que van perdre els contractes indefinits amb la reforma laboral de 2012.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió