Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Els sindicats rebutgen el trasllat de 37 treballadors de Pastas Gallo a Còrdova

ACN Granollers.-UGT i CCOO han rebutjat aquest dimecres en un comunicat que es traslladin 37 treballadors de la planta de Pastas Gallo de Granollers a Còrdova, en el marc d’un […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Granollers.-UGT i CCOO han rebutjat aquest dimecres en un comunicat que es traslladin 37 treballadors de la planta de Pastas Gallo de Granollers a Còrdova, en el marc d’un pla per centralitzar a Andalusia els processos de pasta seca. En un comunicat, els dos sindicats lamenten que els plans de l’empresa suposen “la deslocalització d’una empresa històrica al Vallès Oriental” i demanen que, si no es pot revertir la decisió, aquests treballadors siguin traslladats a altres plantes catalanes. Pastas Gallo defensa que busca “solucions internes” per evitar canvis forçosos, i contempla la redistribució dels equips tan a Còrdova com a altres instal·lacions del grup. A més, l’empresa diu que estudia “projectes importants” per la planta vallesana.

Pastas Gallo explica que ha iniciat un “procés d’especializació industrial” en què cada planta s’especialitzarà en un tipus de rol. A El Carpio, a Còrdova, es farà la producció de pasta seca, a Granollers es concentrarà el producte fresc i de plaques (lasanyes i canelons), a Esparreguera es faran els sense glútens i a Sant Vicenç dels Horts les especialitats orientals Ta-Tung. Això implica que les seccions d’envasat i ‘pastificio’ de pasta curta i pasta llarga que estan actualment a Granollers s’hagin de concentrar a la planta d’Andalusia. Pastas Gallo defensa que aposta per “la continuïtat dels contractes de treball i la retenció de l’experiència pròpia mitjançant una alternativa de trasllat col·lectiu per a l’equip de treballadors afectats per aquesta especialització productiva”. Sobre la taula, hi ha l’opció traslladar-se a Andalusia o a “altres posicions dins del Grup”, explica Pastas Gallo. De fet, els sindicats demanen que els 37 treballadors afectats “siguin recol·locats en altres plantes de la mateixa fàbrica de Granollers o les de Sant Vicenç dels Horts o Esparreguera”, i no hagin de marxar a El Carpio. Pastas Gallo compta amb 169 treballadors a Granollers, 74 en les especialitats seques -37 a pasta curta i llarga, i 37 a plaques-, i 95 a Fresco. A la planta d’El Carpio, hi ha actualment 122 treballadors.