Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Els sindicats amenacen amb una vaga al sector d’oficines i despatxos de tot Catalunya si no es desencalla el conveni

ACN Barcelona – Més de cent treballadors s’han mobilitzat davant la seu de la patronal Pimec per protestar contra les negociacions encallades del conveni d’oficines i despatxos, que dona feina […]

Agències 03/03/2023

ACN Barcelona – Més de cent treballadors s’han mobilitzat davant la seu de la patronal Pimec per protestar contra les negociacions encallades del conveni d’oficines i despatxos, que dona feina a més de 120.000 persones a Catalunya. La concentració, convocada per CCOO i UGT, ha denunciat que els increments pactats del 9,5% del sou fins al 2024 sigui “efectiu per tota la plantilla” i no només pels que cobren el salari que estipula el conveni. Segons els sindicats, més de la meitat dels treballadors tenen sous per sobre d’aquest llindar i no es veurien beneficiats de l’augment. La setmana vinent, la convocatòria es repetirà a la seu de Foment. Alhora, els sindicats amenacen amb convocar una vaga sectorial si les negociacions no avancen en els propers dies.

“Portem 14 mesos de negociació amb Pimec i Foment i no hem pogut avançar. (…) Si les patronals no volen acordar un conveni col·lectiu el que farem és una escalada de les mobilitzacions i no descartem que puguem anar a una vaga del sector d’oficines i despatxos a tot Catalunya”, ha assegurat Esteban Sanabria, responsable de Polítiques Sectorials i Negociació Col·lectiva i la Federació de Serveis de CCOO.

Els manifestants han denunciat que les patronals pretenen congelar del sou de gran part dels treballadors mitjançant el mecanisme de no compensació i absorció mentre les empreses continuen tenint beneficis. Els sindicats reclamen que les empreses garanteixin que tots els empleats que s’inclouen en el conveni puguin tenir un augment de sou del 4,75%.

D’altra banda, també reclamen establir una quantitat mínima de compensació de despeses per feina a distància d’1,5 euros diaris. “Les empreses tenen estalvi de costes i volen externalitzar la despesa a les persones treballadores. En un sector com aquest hi ha molta gent teletreballant”, ha afegit Sanabria.

 Una altra de les reivindicacions sindicals és garantir una activitat mínima anual i una jornada mínima setmana als contractes fixos discontinuïs a jornada parcial, que les patronals volen allargar de sis a dotze mesos.