Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els pisos turístics impulsen una reclamació contra l’Estat per “danys i perjudicis”

ACN Barcelona.-La Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (FEVITUR) impulsa una reclamació contra l’Estat per exigir indemnitzacions per “danys i perjudicis” derivats de l’estat d’alarma. En un comunicat, l’associació […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Barcelona.-La Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (FEVITUR) impulsa una reclamació contra l’Estat per exigir indemnitzacions per “danys i perjudicis” derivats de l’estat d’alarma. En un comunicat, l’associació afirma que actua “en defensa dels interessos del sector”, que ha patit unes pèrdues de més de 13.000 milions d’euros i el tancament de milers d’empreses. Segons el president de FEVITUR, Tolo Gomilla, cal “compensar les mesures adoptades” perquè han estat “contradictòries, incoherents, restrictives i penalitzadores” per als negocis. La reclamació de responsabilitat patrimonial per via administrativa pretén recuperar part de les pèrdues i els beneficis perduts i ajudar a regenerar el sector.

FEVITUR planteja la possibilitat de cobrar compensacions per les pèrdues a través de dos tipus de procediments: una reclamació a l’Estat pels danys provocats per la primera declaració de l’estat d’alarma, i una altra contra l’Estat i les comunitats autònomes pels períodes posteriors. Per rebre les compensacions, cada perjudicat ha de fer una reclamació individual per responsabilitat patrimonial dirigida a l’administració pública quantificant els danys amb precisió, explica FEVITUR.