Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els Mossos carreguen contra un grup d’ultres a la plaça Artós per evitar un xoc amb una manifestació antifeixista

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han carregat contra un grup d’ultres que s’estava manifestant a la plaça Artós de Barcelona per evitar coincidir amb una manifestació antifeixista. Els 300 ultres portaven […]

Avatar
Agències 17/10/2019

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han carregat contra un grup d’ultres que s’estava manifestant a la plaça Artós de Barcelona per evitar coincidir amb una manifestació antifeixista. Els 300 ultres portaven bengales i coets, han fet salutacions feixistes, feien crits contra Pedro Sánchez i a favor de Hitler i Franco, mentre brandaven proclames com ‘Aquesta és la nostra terra i l’hem de defensar’, ‘Unitat nacional’, ‘Puigdemont a presó’. La policia ha alertat per megafonia als manifestants que no llancin petards a la línia policial i adverteixen d’incidents violents.

Des que aquest va començar a córrer per les xarxes que el col·lectiu de joves espanyolistes denominat ‘Los de Artós’ havia convocat una concentració a les 8 del vespre d’aquest dijous en aquesta plaça de Sarrià. Grups antifeixistes han convocat una contramanifestació a les 7 de la tarda al mateix lloc. Los de Artós s’han desmarcat de la convocatòria i han emplaçat els seus simpatitzants el diumenge 27 d’octubre abans de la gran manifestació unionista del centre de Barcelona.Finalment, a partir de les 6 de la tarda s’hi han començat a concentrar joves del barri amb banderes espanyoles a la plaça. S’hi han afegit altres espanyolistes, però poc a poc el to ha pujat quan s’hi han afegit membres de la ultradreta amb crits feixistes. Això ha provocat que alguns dels espanyolistes que inicialment eren a la plaça hagin abandonat la concentració.Poc després de les 7 de la tarda ha arribat des de la Via Augusta una manifestació antifeixista i això ha provocat que els Mossos intentessin separar-les. Quan els ultradretans han volgut superar la línia policial i han fet llançaments contra els grups opositors, els antiavalots dels Mossos n’han colpejat alguns amb les porres. Els antifeixistes han anat cap al carrer Major de Sarrià i els Mossos els han aturat a un centenar de metres de la plaça Artós, on segueixen els ultres.