Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els gestors d’instal·lacions esportives redueixen un 50% la facturació per la pandèmia

ACN Barcelona.-Els gestors d’instal·lacions esportives han reduït un 50% la facturació per la pandèmia. El sector ha alertat que l’afectació continua sent generalitzada, després de fins a quatre tancaments totals […]

Agències 31/03/2021

ACN Barcelona.-Els gestors d’instal·lacions esportives han reduït un 50% la facturació per la pandèmia. El sector ha alertat que l’afectació continua sent generalitzada, després de fins a quatre tancaments totals i, actualment, amb limitacions d’aforament i importants mesures de control i seguretat. De fet, moltes de les empreses esportives, a més de deixar d’ingressar més de la meitat i perdre clients, han fet importants inversions per adaptar els espais a les mesures contra la covid. “Hem perdut usuaris i facturació i hem hagut de recórrer a un crèdit ICO que ens ha ajudat a tirar endavant, però no oblidem que aquests diners s’han de tornar”, lamenta el representant de l’empresa gestora d’instal·lacions Ègora, Alfred Tabuenca.

A la pèrdua de clients i facturació provocada per les restriccions s’hi suma un canvi en els hàbits i la cultura esportiva. “Ens hem de reinventar, fent moltes més activitats a l’aire lliure”, assegura el representant dels Clubs de Natació de Catalunya, Héctor Cruz.De cara a 2021, el sector preveu un any “marcat per la incertesa” i aposten per “reinventar-se” i treballar en una oferta “híbrida”. En tot cas, dependrà de l’evolució de les dades epidemiològiques o les vacunes.